2022.12.28. 12:15:00 5378 208

Csináld, de hogyan? Útmutató a jövő évi ütemtervedhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

“Jaj, hagyjuk már! A fogadalmak helyett, most mindenki csak tervezget és szervezkedik! Úgysem lesz az egészből semmi!” Félre az ilyen gondolatokkal! Igenis, le kell fektetni a rövid és a hosszútávú terveinket, és azt is, hogyan érhetjük el a kitűzött célokat, hogy előrébb jussunk az életünkben.

Tervezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tervezés

2023 már nagyon itt van a nyakunkon, így nyugodt szívvel visszanézhetünk az elmúlt csak 365 napunkra. Az én 2022-es listám sajnos csak foghíjasan sikerült, de tisztában vagyok azzal, miért és hogyan vesztettem el azt a szükséges motivációt, ami az összes pontjának kipipálásához lett volna szükséges.
Hogy jövőre már ne kövessünk el ilyen hibákat, ismételjük át együtt, hogyan érdemes az éves ütemtervünket elkészíteni!

Útmutató a 2023-ban elérni kívánt céljaid összeírásához és megvalósításához

1. Határozd meg az elérni kívánt céljaidat!

Természetesen legyen ésszerű minden pont a listádon, de ez nem jelenti azt, hogy nem szabad nagyot álmodnod! Amit ki tudsz találni, azt meg is tudod valósítani! Bár ugye ezért nyilván sokat kell majd tenned. Az igazán vágyott célok megtalálásához azonban nagyfokú önismeretre is szükségünk van.

2. Készíts képes motivációs táblát a céljaidhoz!

Ez önmagában is szórakoztató feladat, de a legjobb az, hogy a végeredmény napi szinten motiválni tud majd téged, hogy az adott dolgok ne csak papíron létezzenek majd.

3. Lépésről lépésre írd fel a tennivalókat és szabj meg magadnak részhatáridőket!

Érdemes havi, heti és akár napi lépésekre is felosztanunk a nagyobb céljainkhoz vezető utat, így kézzel fogható lesz, mi után mit kell tenned terved eléréséhez. Akiket a határidők motiválni tudnak, azok mindenképpen írjanak a tervezett lépések mellé időpontokat is. Nagy örömöt fog okozni, ahogyan látod, hogy a kisebb-nagyobb mérföldkövek egyre fogynak előtted.

4. Rendszeresíts ellenőrzőpontokat!

A határidőkkel kibővített mérföldkövek nem azért vannak, hogy hosszúra dagadjon a listád! Igenis időnként elő kell venni az elkészített ütemtervet, hogy lássuk, minden a terv szerint halad-e. Természetesen bármikor közbe jöhetnek nem várt események, amelyek keresztül húzhatják a számításainkat, de ettől még nem kell lemondanunk semmiről sem! Elég, ha újratervezzük a célunkhoz szükséges lépéseket.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...