2022.06.07. 17:20:00 8212 279

Cseréld le a marhahús pogácsát: Helyet kér a csicseriborsó!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az amerikai kulináris élvezetek legkedveltebb képviselője mindenképpen a hamburger. Szigorúan szalmakrumplival és jó adag szósszal nyakon öntve. Azonban a magyarok, főleg a hölgyek ízlésének (vagy gyomrának) túl sok lehet a marhahúspogácsa, ezért kímélőbb változatok is napvilágot láttak.

Burger csicseriborsós pogácsával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burger csicseriborsós pogácsával

A fél órán belül elkészíthető hamburger pogácsák táborát erősíti a gyömbéres és mustáros jegyeket viselő csicseriborsó pogácsát. A puha zsemléből és friss, roppanós zöldségekkel társított hozzávaló bármilyen szószhoz illik.

Hamburgerpogácsa csicseriborsóból

Hozzávalók 8 darabhoz:

500 gr konzerv vagy előfőzött csicseriborsó
2 db közepes méretű tojás
1,5-2 ek. mustár
Egy kis fej vörös- vagy 1 db mogyoróhagyma
5 gr frissen reszelt gyömbér
35 gr szendvicskenyér kockára vágva
Finom só ízlés szerint
Fekete bors ízlés szerint
3 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:

A szükséges mennyiségű kenyeret vágjuk kockára, és szeleteljük fel apróra a hagymát is. Ezután verjük fel a tojásokat, a csicseriborsót csepegtessük le és öntsük bele egy mixerbe. Adjuk hozzá a mustárt, a felvert tojásokat és a kenyérkockákat a reszelt gyömbérrel és a hagymával együtt. Mielőtt összeturmixolnánk, fűszerezzük meg ízlés szerint sóval és borssal.
Amikor homogén és kellően sűrű masszát kapunk, tegyük át egy tálba és keverjük hozzá a zsemlemorzsát.
Vizes kézzel formázzunk húspogácsa méretű, lapított pogácsákat. Egy grillserpenyőt hevítsünk fel, végül süssük meg a csicseriborsóból készült pogácsák mindkét oldalát. Az étel akkor készült el, amikor a felszínén láthatók lesznek az összetéveszthetetlen grillcsíkok. A megfordításukhoz használjunk elég széles lapátot, hogy ne eshessenek szét a pogácsáink a művelet közben.

A hamburger további hozzávalói:

8 db hamburger zsemle
Saláta ízlés szerint
Paradicsom ízlés szerint
Ketchup ízlés szerint
Majonéz ízlés szerint

Amennyiben nincs szükségünk az összes hamburgerpogácsára, kisütés előtt még 1 napig tárolhatjuk hűtőszekrényben.
Aki szereti az extra ízeket, a masszát ízesíthetjük még kurkumával, curryvel vagy chilivel is, de a fűszernövények ugyancsak passzolnak a csicseriborsóhoz.

Forrás: www.giallozafferano.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...