2023.07.29. 15:59:16 7082 250

Családi karma? Szabadulj ki belőle!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karmáról nagyon sokat beszélünk és olvasunk az elmúlt években. Van, aki hisz ebben az energetikai folyamatban és úgy érzi, az életében összekuszálódtak a szálak, melyeket nem bír kibogozni, és valahova sokkal messzebbre vezethetnek, mint azt ő érzékelni képes. A személyes karmáról több információ áll rendelkezésre, hiszen ami a saját életünkben tapasztalható, azt jóval könnyebben kezeljük és irányíthatóbbnak érezzük, ezzel szinte kézben tartva a változtatás jogát. Azonban a családi karma ennél bonyolultabb. Akinek nehéz sorsa van, az okkal gyanakodhat, hogy valami bonyolult múlt dolgozik az életében, Szerencsére ez sem megoldhatatlan. Nem feltétlenül lesz eredmény varázsütésre, de kitartó munkával sokat javulhat a helyzet.

Karma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karma

Vannak módszerek, amelyek segítségével a javulási folyamat elindítható. Meg kell tanulni meglátni és megjavítani azokat az energiaszálakat, amelyek a család tagjait összekötik. Ez egy elég mély érzelmi folyamat lehet, amit szülő a gyermekének ad tovább. Nem kell nagyon nagy dolgokra gondolni. Ezek az apróságnak tűnő gondolatok, próbálkozások talán szinte haszontalannak is tűnhetnek, hiszen az eredmény nem azonnal és nem kézzel fogható. Ha viszont következetesek vagyunk és odafigyelünk az érzéseinkre, az apró kis jelekre az életünkben, akkor hamarosan érzékelhetjük is a változást.

A szeretteinkkel a jelenlegi életünkben sem biztos, hogy szoros, vagy jó a kapcsolatunk. Az is meglehet, hogy valakivel nem is leszünk képesek jobb kapcsolatot kialakítani. Arra azonban lehet törekedni, hogy a kapcsolatainkat kölcsönös tisztelet és szeretet irányítsa. Kezdjük el és tegyük rendbe a saját kapcsolatainkat. Igyekezzünk rávenni a szeretteinket is erre. Próbáljunk meg békességben és harag nélkül élni egymás mellett.

A hála érzése rendkívül sok dolgot elindít és meg is old. Ha békével és nyugalommal, azaz hálával fogadjuk a körülményeinket, akkor máris sokat tettünk azért, hogy jobban érezzük magunkat. Ha nem bosszankodunk, hanem bármilyen helyzetünk előnyeit látjuk, akkor mosollyal indulhat a napunk és a földi életünk máris sokkal szebbé válik.

Ebből fakad a következő lehetőség is, vagyis fogadjuk el a helyzetünket és ne küzdjünk ellene. Minden helyzet és folyamat tanít valamire. Ha észrevesszük ezt a tanítást és levonjuk a megfelelő következtetést, akkor képesek leszünk dolgozni azon, hogy meg is oldjuk a nehézségeinket. Minden, ami a pillanatnyi helyzethez vezetett az a mi fejlődésünket segíti. Ha ezzel a tudattal állunk hozzá, akkor már nem is nehézséget látunk magunk előtt, hanem kihívást. Ezzel merítünk erőt ahhoz, hogy a bonyodalmakat képesek legyünk megoldani. Ha arra gondolunk, hogy úgysem jön össze, ezzel erősítjük meg leginkább a negatív folyamatokat.

Érdemes gyakrabban önvizsgálatot tartanunk. Ha dédelgetjük magunkban a haragot, a gyűlöletet, az irigységet, vagy a birtoklási vágyat, azzal csak saját magunknak ártunk. Akik iránt így érezhetünk leggyakrabban nem érzékelik, vagy veszik észre ezt. Saját magunknak viszont nagyon sokat árthatunk ezekkel a negatív indulatokkal. Sőt, leginkább csak saját magunknak ártunk velük. Sokan érzik azt, hogy képtelenek megbocsátani másoknak. Ezt elég nehéz lehet elérni, de nagyon fontos, mivel segít kiűzni a negatív gondolatokat és érzéseket. Ha valóban szeretnénk megszabadulni a családi karmától ehhez nem szükségesek különleges hókuszpókuszok és kacifántos varázsigék. Elég lehet, ha megtanulunk meditálni és napi fél órát csendben csak azzal töltünk, hogy igyekszünk szeretni önmagunkat és a környezetünket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.