2021.12.04. 10:59:04 7804 265

Csak türelem! – Így érheted el, hogy türelmesebb légy!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudjuk, hogy kellene, valamiért mégsem megy. Bizony, türelmet gyakorolni nem mindig egyszerű. Pedig saját életünket is megkönnyíthetnénk, ha picit nagyobb türelemmel élnénk a mindennapjainkat. Szerencsére, ez is, mint oly sok minden más, tanulható.

Türelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Türelem

Engedd el!

Te is szereted a saját kezedben fogni a gyeplőt, így uralni időt, teret? Így a más tempója neked túl lassú. Engedd át néha az irányítást másnak, így nagyobb türelemmel fogsz majd hozzáállni másokhoz.

A cél lebegjen a szemed előtt

Ez nagyon igaz például akkor, ha a célod egy jobb forma, kevesebb kiló, szebb alak elérése. Ez nem megy egyik napról a másikra, ne siettesd magad! Minél lassabb a változás, annál tartósabb lesz az eredmény.

Az a fránya idő

Sokkal nagyobb a nyomás rajtunk, és sokkal türelmetlenebbek is vagyunk, akár magunkkal szemben is, ha a feladat elvégzése mellett az arra szánt idő is nyomja a vállunkat.

Használd ki!

Utálsz várakozni? Hát használd ki az időt! Ha hosszú a sor előtted, vagy a Te sorszámod még igen messze van egy hivatalos ügy intézésekor, töltsd hasznosan ezt az időt. Olvass, válaszolj az üzeneteidre, írd meg a bevásárló listát! A sor végtelen!

Gondold át!

Bizony, türelmetlenségünknek nem egyszer kellemetlen következményei lehetnek. Ezeket mindig gondold végig, és meglátod, megéri türelmesebben viselkedni.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?