2021.11.06. 08:35:58 8298 256

Csak semmi pánik! Kezdődhet a karácsonyi készülődés
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy haladunk a november felé, és a boltokban járva egyre jobban érzékelem, hogy a polcokon ott virítanak a karácsonyi kellékek, elfog a szinte jeges rémület. Pedig a tél még sehol a sincs ilyenkor, de: Úristen! Mindjárt itt a karácsony! Kezdődhet a nagy készülődés!

Karácsonyi készülődés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi készülődés

Gondolom, nem csak én érzek így. Megnyugtatok mindenkit, hogy ennek a pánikszerű, hirtelen ránk robbanó felismerésnek elég sok előnye is van. Mégpedig az, hogy “külső erők” (pl.bolti polcok, reklámok stb.)nem hagyják, hogy elfelejtsük ezt az ünnepet, így valóban elég időnk marad ráhangolódni és felkészülni mindenre, amihez csak kedvünk van. Ne a rohanás és a kapkodás maradjon meg az ünnepi élmény helyett, hanem az izgalmas készülődés és a hangulatos esték gyertyafény és illatos tea mellett, amikor barkácsolunk és dekorálunk, illetve tervezgetünk. Én elhatároztam, hogy a kislányommal idén minden lehetőséget és alkalmat ki fogok használni arra, hogy együtt legyünk és alkossunk. Mivel készülhetünk az ünnepre már ilyen korán? Nézzük az ötleteket!

Kreatív ajándékok

Mi lenne, ha idén nem vásárolnánk, hanem saját kezűleg készítenénk az ajándékainkat? Ez nem csak a szeretet és gondoskodás jele, hanem rendkívül jó szórakozás is. Épp ezért időben el kell kezdenünk a megvalósítást. Vegyük hát elő a megajándékozottak listáját. Itt az ideje kicsit beavatni a lassan kamaszodó gyermekeket a karácsony valóságába, hogy bizony az ajándék, az nem csak úgy magától terem a feldíszített fa alá, hanem jószívű "angyalkák" varázsolják ezeket oda titokban az éj leple alatt.

Fordított adventi naptár

Nem is olyan rég, a napokban bukkant fel előttem a közösségi oldalon egy ötlet. A fordított adventi naptár ötlete. Ez egy érdekes formája az adományozásnak, amit azt hiszem idén mi is követni fogunk. Az a lényege, hogy karácsonyig minden nap valami olyan apróság kerüljön az adventi gyűjtőbozba, amit szeretnénk odaajándékozni valakinek. Karácsonykor pedig szépen zárjuk le és csomagoljuk be, majd juttassuk el ahhoz, aki erre rászorul és mi szívesen megajándékoznánk. Nagyon kedves gesztus ez, próbáljuk ki!

Saját díszek és dekorációk

A legszebb karácsonyfa az, amit saját díszeinkkel öltöztetünk ünneplőbe. Természetesen ez sem kötelező, de nagyon kellemes időtöltés és kikapcsolódás a hideg estéken. A tárház végtelen. Itt aztán valóban el lehet ereszteni a fantáziánkat. Az őszi termések begyűjtésétől, a csillámló díszeken át, a gyertyaöntésig bármit elkészíthetünk, amit csak kívánunk. A kreatív boltok készletei szinte kifogyhatatlanok, de akár a háztartásunk is remek alapanyagokkal szolgál, ha történetesen az újrahasznosítás a fontos számunkra és nem is szeretnénk erre sok pénzt költeni. Lássunk hát hozzá és barkácsoljunk!

Száraz finomságok és szaloncukor

Vannak olyan édességek és aprósütemények, amelyek nem romlanak meg néhány hét alatt. Sőt, akad olyan is, amelyik idővel még csak sokkal finomabb lesz. Ezeket is elkészíthetjük jó előre, vagy kísérletezhetünk különféle érdekességekkel, még jóval a karácsonyi vacsora előtt, nehogy felsüljünk, ha valami nem sikerül tökéletesen elsőre. A saját késztítésű szaloncukornál talán nincs is nagyobb móka. Érdemes kipróbálni néhány jó receptet. A hagyományos mézeskalács is szinte megunhatatlan kelléke az ünnepnek. Nagyon jól el lehet tölteni az időt vele, és nem csak az elkészítésére gondolok. Csodás, cukormázzal díszített karácsonyfa kellékek varázsolhatók belőlük, sőt, a komolyabb művészi hajlammal rendelkezők még egy egész téli falut is elkészíthetnek mézecskalács házikókból. Biztos, hogy ennek mindenki a csodájára fog járni. Szóval, felejtsük csak el nyugodtan a pánikot, és lássunk munkához bátran! Mindenkinek kellemes készülődést és jó szórakozást kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...