2021.07.13. 09:15:00 11062 274

Citromos víz: Lehet, hogy te sem fogyasztottad a megfelelő módon?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kúraszerűen citromos vízzel indítottad a napjaidat, mert úgy olvastad, hogy ez így rendkívül előnyös egészségügyileg? A citrom valóban gazdag antioxidánsban, vitaminokban és flavonoidokban, emellett immunerősítő tulajdonságúnak is tartják. A citromos víz a szomjoltáson kívül valóban ennyire áldásos?

Citrom és citromlé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citrom és citromlé

A reggeli előtt azért ajánlják a citromos víz elfogyasztását, mert ezáltal javíthatunk emésztésünkön és mérsékelhetjük az étvágyunkat, legalábbis bizonyos tapasztalatok szerint. Azonban nem elég egy pohár hideg vízbe belefacsarni a boltban beszerzett citrom levét! Azért, hogy a lehető legjobb hatást érd el vele, mutatjuk az aktuálisan helyesnek tartott elkészítési módot!

Készítsd el helyesen a citromos vizet!

A legfontosabb, hogy bio citromot használj, ugyanis a héjára is nagy szükség van: ez tartalmazza a legértékesebb vitaminokat. Ezt reszelve kellene beletenni, habár kissé furcsának hathat így meginni a vizet.
Fogj egy nagy poharat és szeletelj bele egy egész citromot. Önts rá meleg (!) vizet, majd ebbe facsard bele egy másik citrom levét, és add hozzá ennek a citromnak a reszelt héját is. Miután jól összekeverted, éhgyomorra hajtsd is le.

A citromos víz súlycsökkentésben és immunerősítésben betöltött szerepét erősen vitatják, hiszen vajmi kevés rostot és C-vitamint tudunk belőle az ivóvízünkbe juttatni. Ugyanakkor a napi 2,5-3 liter folyadék, főként víz fogyasztását valóban szorgalmazzák, hiszen a dehidratáció lassíthatja az anyagcserénket, míg megfelelő testvíz százalék mellett még a bőrünk is feszesebbé válhat.

Amikor nem ajánlott citromos vizet fogyasztani!

A dietetikusok szerint citromos vizet fogyasztani van, amikor egyenesen káros is lehet!
A magas gyomorsavtartalommal együtt élők és a gyomorégésre hajlamos emberek problémáit sajnos erősítheti a citromos víz, ami a tévhitekkel ellentétben nem képes lúgosítani az elsavasodott szervezetet. Hovatovább elősegítheti reflux kialakulását is.
A citromos víz fogyasztása a fogzománc károsodásához is vezethet, ezért a fogorvosok azt tanácsolják, hogy elfogyasztása után közvetlenül ne mossuk meg a fogunkat! Ehelyett öblögessünk sima vízzel.

Forrás: www.womendailymagazine.com, www.napidoktor.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...