2018.08.28. 13:44:02 10979 357

Citromkertet minden balkonra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyári estéken a jól megérdemelt limonádénkat szürcsölgetve bizony megfordulhat a fejünkben, hogy vajon milyen lehet saját nevelésű citromból facsarni a levet az üdítőnkbe. Az első röhögőgörcs utáni higgadást követően érdemes elgondolkodni a dolgon, ugyanis nem is annyira ördögtől való gondolat az otthon nevelt citrusféle ötlete.

Citromfa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citromfa

Dézsában, nagyobb cserépben is simán elnevelgethetjük a növényt hosszú időn keresztül is, a megfelelő paraméterek, illetve gondozási szokások mellett természetesen.

Mit szerezzünk be

A laikus ámde annál lelkesebb hobbikertész nem fut lukra abban az esetben, ha kertészeti árudában teszi fel az egymillió dolláros kérdést, mely szerint citromot és/vagy narancsot szeretnék otthon nevelni, és még szüretelni is. Melyiket vegyem? Viccen kívül, és szakember tanácsa alapján is nyugodtan mondható, hogy aki egyelőre kísérletezni szeretne, válassza a vadcitromot. Viszonylag jól tűri a hideget is, lakásban ráadásul remekül elboldogulhatunk vele.

Gondozása

Mivel ezek a növények alapvetően a meleget szeretik, ha például citromfát tartunk, tényleg csak dézsában érdemes tartani. Ugyanis így tudjuk könnyedén megoldani azt, hogy a téli időszakra a lakás melegében gondozzuk. Nyáron természetesen akár balkonra, akár a kertünkbe tesszük ki, ott fogja jól érezni magát. Arra ügyeljünk, hogy ne a tűző napnak tegyük ki, viszont ne is nyirkos, árnyékos területre, mert akkor a hajtásai túlságosan megnyúlnak. A hideg időszak megjelenésével a növényt a lakás melegébe száműzzük, de arra fokozottan ügyeljünk, hogy közvetlen hőforrás mellé ne, inkább nem túl világos, szárazabb levegőjű helyiségben teleltessük át. A megfelelő körülmények közepette remekül átvészeli pihenőidőszakját, és amikor tavasszal már biztosan fagymentes időszakok jönnek, bátran mehet ki kertbe, balkonra.

Öntözése, metszése

A pihenőidőszakban vízigénye természetesen csökken, ilyenkor nem szabad túllocsolni, de tavasszal értelemszerűen erre fokozottan oda kell figyelnünk. Talaja soha ne legyen tocsogós, permetezhetjük is a leveleit. Metszése mindig tavasszal történik, a sérült részeket, a lehajló ágakat távolítsuk el.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...