2019.09.04. 16:15:50 11977 395

Citrom - Hasznos jóbarát a konyhádból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A citrom annyi ponton járul hozzá az egészségedhez, hogy nem is gondolnád! Az természetes, hogy a megfázásra legjobb a citromos tea, a limonádék és a smoothiek pedig C-vitamin pótlás királyai, de például használhatod ökotakarításhoz is! Vagy akár a kezeid ápolásához. Tehát a citrom felhasználása nem ér véget a fogyasztásnál. Olvass tovább és meríts ki minden lehetőséget!

Citrom és citromlé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citrom és citromlé

Számold fel az otthonodban a káros vegyianyagokat tartalmazó tisztítószereket! Mit használhatsz helyettük? Például citromot!

Vízkő eltávolítás, maró vegyszerek nélkül

Neki állsz a vizes helységeket takarítani, és újra meg újra leküzdöd a fránya vízkövet. Több-kevesebb sikerrel, óriási környezetszennyezéssel. Hiszen vegyianyagok jutnak a lefolyóba, ráadásul te magad is belélegzed a gőzét. Felejtsd el a vízkőoldót! Vágj félbe egy citromot és dörzsöld át vele a csaptelepeket, lefolyókat, vízköves részeket. Nem csak a makacs vízkövet számolhatod fel, de a fényes csapok mellett még kellemes illat is árad szét a helységben!

Mehet a kés a kukába? Dehogy!

Mikor a kedvenc késeden rozsdafoltok jelennek meg, egyszerű a dolgod: jó alaposan dörzsöld át citrommal! A citromsav öko-rozsdamaróként lehozza az eloxidálódott részeket!

Turmixgép takarítás egyszerűen

Ma már szinte mindenki fogyaszt smoothiet. Jó lenne nem mérgekkel takarított készülékben italt csinálni a gyümölcsökből, vannak ugyanis ha már eleve az egészségünkért tesszük! Forralj vizet, öntsd hozzá egy citrom levét és járasd meg jó alaposan! Nem utolsó sorban a nemkívánt elszíneződést is eltűnteti, amit például piros gyümölcsök hagytak maguk után.

A vágódeszka új élete

Durva szemű tengeri sóval szórd meg a deszkát, majd egy félbe vágott citrommal dörzsöld át alaposan a felületét. Könnyedén leszedi a makacs ételmaradékokat, megszűnteti a szagokat és a nem odaillő színeknek is búcsút inthetsz – egyszerre!

Egy izzasztó nap után…

Nem kell azon rágódnod, hogy a makacs sárga elszíneződés hogyan jön majd ki a fehér pólód hónalj részéből. Simogasd át a sárgás foltokat citrommal, majd mehet a szokásos mosás. Folt volt, hol nem volt… nincs többé! Aki nem hiszi, járjon utána!

Számold fel a szagokat!

A műanyag tálak, tároló dobozok nagy problémája, hogy hajlamosak megtartani hosszú távon a bennük korábban tárolt ételek illatát. Hiába minden mosogatás, érzed a kovászosuborka illatát, mikor tennéd bele rétest? Elő a citrommal! Citromos tisztítás megszűnteti a szagokat és az esetleges makacs foltokat (például pirospaprika nyomait) is eltávolítja, ráadásul bébiételt is beletehetsz, annyira tuti, hogy nem maradt benne ártalmas mosogatószer a tisztítás után!

Fokhagyma vagy halszag?

Hát, ha lehet, inkább egyik sem! És lehet! Főzés után fokhagyma szagú maradt a kezed? Sülthal illata terjeng az egész házban? A kezeid áztasd citromlébe, nem csak a fokhagyma szagtól szabadulhatsz így meg, de még a megsárgult körömvégek is kifehérednek. Halsütés után párologtass citromlét, vagy citromos illóolajat, hogy a lakásban ismét kellemes, friss levegő legyen!

A héj mehet a kukába

A kuka ürítés után is szemét-szagú? Használd a citromhéjat, némi tengerisóval és jégkockával! Dörzsöld át alaposan egy szivaccsal az edényt és jobb lesz, mint új korában.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...