2017.11.04. 10:41:09 11725 307

Cipőtisztításra fel, hamarosan itt a Mikulás!:-) – De mit tegyünk, ha beszáradt a cipőkrém?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A ritkán használt dolgokkal, mint például a cipőkrémünkkel, könnyen előfordul, hogy beszárad. Ilyenkor aztán bosszankodás, hogy miért nem vettük előbb észre, miért nem vettünk újat, vagy miért nem tettünk valamit, hogy ez ne történjen meg. De ahogy számtalan esetben, most sincs minden veszve!

Beszáradt cipőkrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Beszáradt cipőkrém

Szóval, csak semmi pánik, szép tiszták lesznek azok a cipők, mire megérkezik a nagyszakállú Télapó!:-)

De miért is szárad be?

A válasz egyszerű: mivel ritkán használjuk. Ez nem a hanyagságunkból fakad, sokkal inkább abból, hogy elég kevés olyan lábbelit viselünk mostanában, amihez szükségünk lenne rá. Hiszen egy sportcipőt, eső ellen viselt színes, vidám gumicsizmát, vászoncipőt nem kenegetünk ilyen krémmel. Ám ezek szezonja lassan lejár, előkerülnek a bőrcipők, amiket jobb megóvni a természet, az utca kínjaitól.

Ahány szín, annyi szokás…

A ritkább használathoz hozzájárul az is, ha több különböző színű bőrcipőnk van – hiszen elvileg ezek mindegyikéhez különböző színű paszta kell. Így előfordulhat, hogy mindegyik krémet ki kell dobnunk beszáradás miatt?

Mentőötletek

Ahogy írtuk fentebb, nincs minden veszve! Beszáradt cipőkrém nem kidobandó cipőkrém!

Mehet a melegre!

Ha beszáradt a cipőkrémed, egyszerűen tedd a sütőbe, vagy a mikróba néhány percre, vagy inkább másodpercre!De meleg vízbe is teheted a tégelyt, vagy a fűtési szezon beindultával kerülhet egy kis időre a fűtőtestre is. A Nap is sokat segíthet a beszáradt krémen, bár ilyenkor ősz végén, tél elején a forró égitest fényében sajnos csak ritkán fürödhetünk.

Csak egy csepp!

Ha a meleg nem segít, tegyél egy kevéske tejet (esetleg terpentinolajat) a beszáradt krémhez, és újra kenhetővé válik.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...