2017.11.04. 10:41:09 11839 307

Cipőtisztításra fel, hamarosan itt a Mikulás!:-) – De mit tegyünk, ha beszáradt a cipőkrém?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A ritkán használt dolgokkal, mint például a cipőkrémünkkel, könnyen előfordul, hogy beszárad. Ilyenkor aztán bosszankodás, hogy miért nem vettük előbb észre, miért nem vettünk újat, vagy miért nem tettünk valamit, hogy ez ne történjen meg. De ahogy számtalan esetben, most sincs minden veszve!

Beszáradt cipőkrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Beszáradt cipőkrém

Szóval, csak semmi pánik, szép tiszták lesznek azok a cipők, mire megérkezik a nagyszakállú Télapó!:-)

De miért is szárad be?

A válasz egyszerű: mivel ritkán használjuk. Ez nem a hanyagságunkból fakad, sokkal inkább abból, hogy elég kevés olyan lábbelit viselünk mostanában, amihez szükségünk lenne rá. Hiszen egy sportcipőt, eső ellen viselt színes, vidám gumicsizmát, vászoncipőt nem kenegetünk ilyen krémmel. Ám ezek szezonja lassan lejár, előkerülnek a bőrcipők, amiket jobb megóvni a természet, az utca kínjaitól.

Ahány szín, annyi szokás…

A ritkább használathoz hozzájárul az is, ha több különböző színű bőrcipőnk van – hiszen elvileg ezek mindegyikéhez különböző színű paszta kell. Így előfordulhat, hogy mindegyik krémet ki kell dobnunk beszáradás miatt?

Mentőötletek

Ahogy írtuk fentebb, nincs minden veszve! Beszáradt cipőkrém nem kidobandó cipőkrém!

Mehet a melegre!

Ha beszáradt a cipőkrémed, egyszerűen tedd a sütőbe, vagy a mikróba néhány percre, vagy inkább másodpercre!De meleg vízbe is teheted a tégelyt, vagy a fűtési szezon beindultával kerülhet egy kis időre a fűtőtestre is. A Nap is sokat segíthet a beszáradt krémen, bár ilyenkor ősz végén, tél elején a forró égitest fényében sajnos csak ritkán fürödhetünk.

Csak egy csepp!

Ha a meleg nem segít, tegyél egy kevéske tejet (esetleg terpentinolajat) a beszáradt krémhez, és újra kenhetővé válik.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

Mindenki kedvence, a megunhatatlan házi puding

Valahányszor megkívánunk egy gyorsan elkészíthető finomságot, amelyet jutalomként vagy egyszerűen nasivágy-csökkentőként ékelnénk be a programunkra, a puding remek megoldásként kínálkozik fel. Most hozunk néhány házi puding receptet, melyek nagy eséllyel válhatnak a kicsik és nagyok közös „még kell!” kategóriájú kedvencévé.