2019.05.15. 14:43:34 11327 309

Budapesti bolha(piac) körkép
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kincsekre lelhetünk és programnak sem utolsó a bolhapiacozás. Budapesten nem egy és nem kettő jó kis ócskást találni, kinek-kinek igénye és pénztárcája szerint (mert piac és piac között is van különbség). Kis kalauzunkkal talán még könnyebben megtalálod a neked való kincseket rejtő helyet.

Bolhapiac - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bolhapiac

Ecseri – a turistáknak

A kőbányai ócskapiac óriási hírnévre tett szert az idők során, könyvet is írtak róla és nincs is talán olyan budapesti felnőtt, aki ne hallott volna még a Nagykőrösi út 156. szám alatt elterülő ócskásról. Hírnevének köszönheti, hogy az árai egész úrira szöktek, azonban régiségekkel, antik vagy annak hitt tárgyakkal zsúfolásig van. Ez főként azért alakulhatott így, mert turistalátványosság lett belőle, nevezetes kincslelőhelyként látogatják meg a külföldről kishazánkba érkező vendégek. Egész héten nyitva állnak a kapuk reggel nyolctól délután négyig, mégis a szombat az igazi, nagybetűs Piacnap. Ekkor már hajnal öt órától lehet (és érdemes) vadászni: hajnalban ugyanis a frissen bontott árukészlet több csodát rejthet, mint később.

Tipp:

Ha antik tárgy vagy ritkaság szerepel vásárlási terveinkben, vigyünk szakértőt magunkkal. Az eladó eladni akar, azért áll ott. Azt fogjuk hallani, amit hallani szeretnénk. Kivéve az árazás tekintetében.

Bakancsos – alkatrészvadászoknak

A régi lengyel piac helyét az Egerszalók utca 37-nél vette át a Bakancsos úti piac. A felhozatal vegyes, de egy biztos; nincs turista váró sznobériának nyoma sem. Ennek köszönhetően az alku is könnyedebb. Az édes kis csetreszek, millió mécses- és gyertyatartó, a rengeteg retró beltéri holmi között jócskán bukkanhatunk mindenféle alkatrészre is. Motortól, a húsdarálóig, kályhától a nyomdagépig mindenből van egy kis darab, benne van a pakliban, hogy éppen az, amit keresünk. Szombaton és vasárnap, reggel 6-tól 13 óráig van nyitva.

Budai Zsibi – retró lakberendezőknek

Gazdagrét és Budaörs határán (Budaörsi út 172) nem csak életvitelszerű árusokkal találkozhatunk, ennek is köszönhető, hogy a portéka igen széles skálán mozog. A nyolcvanas évek konyha felszerelését kompletten pótolhatjuk, ezen felül pedig bútorból és szőnyegből sincs hiány. Természetesen egyéb dekor kütyük és antik holmik is széles választékot mutatnak, és retró, vagy simán csak használt játékból is akad egy-két jópofa. Szintén csak hétvégén, 7-14 óra között találjuk kinn az árusokat, ám arra készüljünk, hogy nem a parkolás Mekkája a környék.

Lőrinci bazár –porcelán és répa egy helyen

A 18.kerület Regény és Haladás utca között található bolhást úgy a legkönnyebb meglelni, ha egyszerűen a lőrinci piacot keressük. 1-2 éve kapott zárt, kiépített, külön teret a zsibvásár, előtte a zöldségpiac részeként üzemelt. Kinőtte; ez is mutatja, van választék. Vannak szép holmik, de a kínálat vegyes: a dán királyi porcelánbögrétől kezdve a „tavaly kidobtam a lomtalanításkor” tárgyakig bármi szembe jöhet. Katonai holmik garmadával találkozunk minden egyes kilátogatáskor, így csupán nézelődni is élmény. Kedd kivételével minden nap nyitva áll, de inkább hétvégén és minél korábban érdemes érkezni!

Lealkudni – megalkudni

Az ócskapiacon ne szakadjunk el a tényektől; az ár irányár. Alkudni ér. Az alkudozás nem mindenkinek való, így nem árt, ha van velünk valaki, aki ügyesen csinálja, legjobb, ha még élvezi is. Emellett azonban fontos, hogy feltudjuk mérni egy tárgy értékét és megtiszteljük az eladót azzal, hogy mélyen érték alatti árat nem teszünk ajánlatként.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...