2022.05.23. 17:50:13 7858 242

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Ecet, takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ecet, takarítás

Rések, repedések, mélyedések kitöltésére szolgálhat a szilikon. Szeretjük, ha pontosan oda kerül és ott is marad, ahova szánjuk. Persze, ez a legritkább esetben fordul csak elő, hiszen „természeténél fogva” oda is landol majd belőle, ahova nem is kell. A felesleget pedig el kell távolítani, méghozzá minél előbb, mert itt is igaz az, hogy a friss, még nem beszáradt anyagot könnyebb eltakarítani. Így cselekedj friss a szilikonpaca eltüntetése érdekében:

A legfontosabb: légy gyors

Hogy könnyebben eltüntethesd ennek az anyagnak a csempén, járólapon éktelenkedő foltját, a legfontosabb a gyorsaság: míg friss a paca, akár egy konyhai törlőkendő segítségével is feltörölheted a felesleges szilikont.

Ha nagyobb az adag, de még friss

Nagyobb mennyiségű felesleges szilikon esetén, ha még friss az anyag, egy spakli, vagy keményebb kartonpapír is jó szolgálatot tehet.

Ha már kezd az anyag megkeményedni

Lazítsd a félkemény szilikont egy kevés hígítatlan mosogatószerrel. Így nem fog a folt ragadni, akár egy nedves ronggyal is könnyebben letörölhető.

Ha természetes módszert szeretnél

Naná, hogy az ecet most is segítségedre lesz! Keverj össze 1:2 arányban ecetet és vizet, majd öntsd a szilikonmaradékra. 5-10 percig hagyd hatni, majd egyszerűen töröld fel. Az ecetes víz egyszerűen feláztatja a ragacsos szilikont. Arra ügyelj, hogy az ecetes víz ne kerüljön a szilikonnal kitöltött részekbe, mert könnyen kikezdheti a gondosan bevitt kitöltőanyagot.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...