2023.03.01. 09:40:00 5875 259

Bőrhidratálás rétegezve: Így lesz üde arcbőrünk tavaszra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hűvösebb időjárás különösképpen a szárazabb bőrű embereknek eshet rosszul. Az ő arcbőrük ilyenkor sokkal gyakrabban viszket és hámlik. Azonban számukra is enyhülést hoz a megfelelő hidratálókrém és a leghatásosabb hidratáló technika.

Hidratált, üde bőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hidratált, üde bőr

A külföldi tinik körében egyre elterjedtebb egy olyan - régebb óta létező - bőrápolási technika, amely arra hivatott, hogy a legszárazabb bőr se feszüljön többé.
A sminkeléskor megtanulhattuk már, hogy az alapozó alá érdemes egy könnyed hidratáló krémet felvinni, és még azelőtt felkenni az alapozót, hogy az teljesen felszívódott. Aztán erre a kettős alapra kell felvinnünk a további termékeket (púder, pirosító stb.), amennyiben szükséges.

Rétegezett bőrhidratálás

Az előzőhöz hasonló alapokon történik a közösségi média különböző platformjain terjedő régi-új módszer is. A bőrt minden egyes bőrápolást célzó réteg előtt meg kell nedvesíteni, ami azért hasznos, mert így a felvitt készítmények jokkal jobban képesek felszívódni. Ezt a praktikát legelőször talán a testápoló krém ajánlott használatától kölcsönözték, hiszen a test többi részének ápolásakor már rájöttek a zuhanyzás utáni bőrhidratálás nagyszerűségére, aztán az arcápolás területén is elkezdték alkalmazni - időszakosan kisebb változtatásokkal.

A többlépcsős bőrápolási rutin keretében a megnedvesített bőrre tehát egy hialuronsavat tartalmazó, könnyed hidratálót kell felvinni, majd arcpermetet használva nedvesen kell tartani az arcbőrt, amíg egy újabb, ajánlottan niamicid vagy éppen C-vitamin tartalmú készítmény rá nem kerül. Ezen réteg után ismét a hidratáló arcpermettel nedvesítik meg a bőrt, végül egy sűrűbb hidratáló krémmel záródik a folyamat. Amennyiben az időjárás és a fényviszonyok indokolják nem szabad megfeledkezni a megfelelő fényvédelemről sem a nap folyamán.
Arra azonban figyelnünk kell, hogy a technika alkalmazásakor ne használjunk túl sok arckrémet, mert attól a bőrpórusok eltömődhetnek, a bőr pattanásossá válhat. Akinek érzékeny ilyesmire a bőre, inkább a sűrű krém helyett alkalmazzon gél állagú terméket végső rétegként.

A rétegezett bőrhidratálást a napi rutin részeként, lehetőleg gyengéd arctisztítás és tonizálás után ajánlott elvégezni.

Forrás: www.theeverygirl.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...