2021.01.05. 16:47:08 11504 305

Borágó olaj: a sérült és kiszáradt bőr megmentője!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hidegben és a sok kézfertőtlenítő használatának következményeként a bőrünk hamar kiszárad. A borágó olaj javítja a bőr textúráját, feszesebbé és rugalmasabbá teszi a kiszáradt hámréteget, és mindemellett a fénytelen hajaddal is csodát tesz.

Borágó olaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borágó olaj

Ezt a fantasztikus antioxidánsokkal bővelkedő növényt sokan ökörnyelvnek, báránynyelvnek, hegyes útifűnek, ürömfűnek és uborkaszagú fűnek ismerik. A borágót zöldségként és fűszernövényként is használják egyaránt. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően torokgyulladásra, gyulladt bőrfelületek borogatására is alkalmazható. A teája pedig nagyszerű vizelethajtó. A növényből kinyert sárgás színű olaja a durván kiszáradt, ráncos, rugalmatlan bőr megmentője is.

Miért jó a borágó olaj?

Hígítás nélkül is használhatod a bőrödre, ugyanis csak minimálisan tartalmaz illóolajat. A tökéletes bőrregeneráló és öregedés lassító tulajdonsága okán nagyon népszerű hatóanyag a kozmetikai iparban is. Az extrém száraz hámréteg, az ekcéma és a nehezen gyógyuló sebeket azért tudja hatékonyan kezelni, mert rendkívül magas a gamma-linolénsav tartalma.

Pattanásos bőrre is kiváló, de ne feledd a lassabb felszívódás miatt félzsíros érzetet hagy maga után, ezért használd más hatóanyagokkal együtt, ezáltal biztosan nem tömíti el a pórusaidat. Az antioxidánsokon kívül bővelkedik még ásványi anyagokban, kalciumban, káliumban és szilíciumban. A szilíciumról pedig tudjuk, hogy fontos szerepe van a hajszálak és a körmök egészséges megjelenésében és felépítésében. Bátran használd a töredezett, fénytelen hajadra, vagy a beszakadásra hajlamos körmeid megerősítésére. Elmondhatjuk, hogy a borágó olaj sokszínűségének köszönhetően nélkülözhetetlen elem a testünk ápolására.

Tippek a használatához!

Száraz bőrre: A borágó olajat shea vajjal, ligetszépeolajjal és lenmagolajjal keverd össze (az egyveleg így tartalmaz E-vitamint, omega-3 zsírsavat). Pluszban még bátran adhatsz hozzá E-vitamin kapszulát, és a bőrfiatalító elixíred csodákat tesz az arcoddal, dekoltázsoddal vagy kézfejeddel.

Ráncok halványítására: Adj a borágó olajhoz mangóvajat és gránátalmaolajat, ezáltal fogja hatékonyan halványítani a szarkalábakat. Ha ázsiai gázlóval kevered ki, élénkíteni fogja a bőröd vérellátását és kollagéntermelését.

Testápolás: Nincsen semmi más dolgod, csak a testápolódhoz adj hozzá az olajból és már használhatod is. Meg fogsz lepődni milyen gyorsan megszabadít a bőrszárazság érzésétől.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...