2022.05.21. 15:13:26 7034 236

Barkácsoljunk tavaszi virágokból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavasz nem csak a finom, meleg napsütést jelenti. Nem csak a fák és a természet csodás és üde zöldjét, hanem a szivárvány minden színében pompázó és illatos tavaszi virágokat is. A tavaszi virágoknál számomra nincsenek szebbek, imádok gyönyörködni bennük. Arra gondoltam, micsoda dekorációkat lehet készíteni belőlük, hogy szebbé tegyük velük az életterünket és a környezetünket. Találtam néhány remek ötletet, amit megosztok veletek. Próbáljátok ki ti is!

Préselt virágok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Préselt virágok

A pompás virágzást szerencsére saját négy falatok között is élvezhetitek. Virágprés segítségével hosszú távon is megőrizhetjük a kertben nyíló virágokat. Könyv formában lehet gyűjteni vagy akár képként bekeretezni, illetve képes üdvözlőlap is készíthető belőlük. A virágpréshez mindössze két négyzet alakú falemez kell. Négy-öt azonos méretű kartonlap és itatóspapír, négy kapupánt csavar, négy szárnyas anya és nyolc alátét szükséges az összeállításához. Az itatóspapírokat a kartonlapok közé, azokat pedig a két falemez közé helyezzük. A kapupánt csavarokat a szárnyas anyákkal és az alátétekkel együtt a falemezekbe és a kartonlapokba csavarozzuk mind a négy saroknál. Az így elkészült virágprésbe helyezzük a virágokat az itatóspapírok közé, majd erősen lerögzítjük a csavarokkal. Néhány nap múlva már használhatjuk is a szebbnél szebb préselt növényeket a különféle dekorációkhoz és ajándékokhoz.

Némi kézügyességgel illatos százszorszép koszorút készíthetünk. A százszorszépeket ebben az esetben a lehető leghosszabb szárral kell leszedni. Egy virágot keresztben, egy másikat pedig egyenesen rá szükséges elhelyezni, a virágfejekkel minél közelebb egymáshoz. A felső virágszárat a virágfej jobb oldala mellett az alul lévő virágszár köré hurkoljuk. Ezt a szárat az alul lévő szárral párhuzamosan, az így létrejött hurokkal óvatosan szorosra húzzuk. A következő virágot a fent leírtak szerint kell megint a meglévő virágszárak köré tekerni, úgy, hogy a virágfejek egymás mellett sorakozzanak. Minden további virágszálat így hurkolunk át a koszorún, míg el nem érjük a kívánt hosszúságot. Végül a két szárát összefűzzük egy cérnaszállal.

Az ócska, lomtalanításra váró kerékpártól sem feltétlenül szükséges megszabadulni. Egy alapos tisztítás, majd festés után, ha csinos kis kosarakat erősítünk rá, páratlan, egyedi virágtartót készíthetünk belőle. A gyerek kinőtt biciklije is pont alkalmas lehet erre, ha egy kicsit átalakítjuk. Továbbá, ha hever az udvarban egy-két régi, használaton kívüli gumiabroncs, azokat is töltsük fel bátran földdel és ültessünk beléjük színes virágokat.

A tavaszi udvar dísze lehet továbbá a saját ötlet alapján készült tündérkert. Ide, a kislányok kedvenc, színes virágai mellé édes kis fa házikót barkácsolhatunk, hozzá vezető köves úttal és egyéb, ötletes dekorációkkal. Manókkal és tündérekkel is be lehet népesíteni a kertet, sőt, kis tavacskát, vagy akár szökőkutat is beépíthetünk a virágok mellé. Remek szórakozás ez az egész család számára a tervezéstől a kellékek beszerzésén át a megépítésig. Ráadásul mindig, az évszaknak megfelelően lehet változtatni az egész koncepción, megtartva az alapokat. Sosem unjuk meg, ez szinte biztos.

A lakást pedig fűszer és virágfüzérekkel díszíthetjük. Ezeket variálva nem csak látványos, de illatos és egészséges is lehet a tér, amiben élünk. Itt is készíthetünk egy alapot, vesszőkből, textilből, ágakból, hálóból, amelyben majd csak a kiegészítő elemeket, fűszereket és friss virágokat kell majd lecserélni, amikor azok már elhervadtak. Jó szórakozást kívánok minden ötlet megvalósításához!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...