2020.12.23. 15:23:43 10319 207

Barkácsoljunk együtt! Tippek és last minute karácsonyi ajándékok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tél nálunk mindig egy különös varázzsal és izgalmakkal teli időszak. A kicsi lányom lehet, hogy szerencsésnek mondhatja magát, hogy az ő anyukája több szakmával is rendelkezik. Az egyik szakmám ebből az óvodapedagógus. Ennek köszönhetően a lakásunk rengeteg barkácseszközzel és kreatív alapanyaggal van tele. Ezeken a téli estéken kerülnek elő és élvezettel kreatívkodunk együtt.

Karácsonyi diy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi diy

Nem csak boltban vásárolt és esetleg drága alapanyagból lehet nagyon ötletdús karácsonyi szépséget alkotni. Rengeteg olyan alapanyag bújik meg az otthonunkban, amit újra lehet hasznosítani. Illetve elég egy kis téli séta a természetben, hogy összegyűjtsünk olyan terméseket, esetleg növényeket, melyekkel feldíszíthetjük az otthonunkat. Fantázia kérdése. Ráadásul, mivel nem sok esélyünk van most kimozdulni, a természet nyújtotta lehetőségeket érdemes kihasználni. Vagyis: irány a téli park, vagy az erdő és sétára fel!

Zoknihóember

Nagyon jól emlékszem, mennyire imádta a három éves kislányom ezt az édes kis figurát. Egy ilyen korú kisgyerek számára sem jelent nagy gondot elkészíteni. Egy pici szülői segítséggel és sok nevetéssel tarkítva alkothatjuk meg együtt. Semmi másra nincs szükség, csak néhány kinőtt gyerek zoknira és egy kevés rizsre. A hóember teste a zokni talprészét, a bokánál levágva a zokniszár lesz. Ezt kifordítva jól megkötjük az egyik végén, majd visszafordítva a csomó belülre kerül. Az így elkészült kis zsákot ügyesen megtöltjük rizzsel. Elválasztva a fej részt megint megkötjük és teletöltjük rizzsel a kis zsákot. A tetejét is szorosan megkötjük, nehogy kiszabaduljon belőle a rizs. A zokni talp része lesz a hóember sapija. Felhajtjuk a megfelelő méretre és kész a fejfedő. Majd szem, pisze orr kerül rá, ezt lehet strassz-, gyöngy-, vagy gombból, vagy felragasztható szemecskéből, és egy csinos kis sálat kanyarítunk a nyakába. Már mehet is a fa alá, az ünnepi asztalra, vagy az ablakból szemlélheti a téli utcát a dekorációk között.

Termésdíszek fára és lakásba

Termésekből, ágakból, fenyőből, tobozból rendkívül szép és látványos asztali és fára akasztható díszeket, illetve lakásdekorációkat készíthetünk.

A tobozból készült kis díszek sok helyre kerülhetnek. A tobozokat lefújhatjuk arany, vagy fehér festékkel is, ezzel különlegessé téve a természetes alapanyagot. Kis fenyőággal, fagyal bogyókkal, fahéjjal, raffia és selyem szalaggal apró dekorációt készíthetünk a toboz tetejére. A kis ágaira üveg gyöngyöket, strassz köveket, vagy színes gyöngyöket ragasztva ékes karácsonyfadísz, egy ízléses szalaggal kiegészítve.

Papírangyalka és üdvözlőlap

Én élek-halok a szép, színes papírokért. Nincs olyan képeslap, vagy papírdekoráció, amit ne próbálnék meg elkészíteni, különösen, ha érdekes és ritka papír szükséges hozzá. Határtalan képzelettel lehet variálni ezeket és a kicsi lányommal is könnyen elkészíthető minden ilyen szépség. Élvezettel vág, rajzol és színez ilyenkor. Különböző kiegészítőkkel díszítjük a karácsonyi üdvözlőlapokat is. Nagyon jó móka ez a hideg, téli estéken a finom meleg szobában alkotva.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...