2023.02.11. 11:00:03 5951 243

Bárcsak tudtam volna! – Szépségtippek, 30 alatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az öregedéssel nagyjából az a bibi, mint a hízással (hogy az egészségünkről már ne is beszéljek): akkor kezdünk ellene tenni, amikor az első aggasztó jelek (ebben az esetben ráncok) már láthatóak. Pedig de jó lett volna, ha már a húszas éveinkben teszünk a huncut gyűrődések, rakoncátlan gödröcskék ellen!

Szép arc - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép arc

Nem lett volna nagy dolog, csupán néhány apróságra kellene, vagyis kellett volna odafigyelni, amit bőrünk harmincon túl is meghálál.

Tisztítás

Bőrünk tisztítása is nagyon fontos folyamat, amit fiatalabb korban sem szabad elhanyagolnunk. Ám ami legalább ugyanolyan fontos, az a különböző sminkeszközök rendszeres tisztítása. Kerüljön víz alá a púderecset, de lubickolhat alkalmanként az alapozópárna is. Légy alapos, lehetőség szerint ne hagyj bennük semmi maszatot, hiszen ha ezek az eszközök koszosak maradnak, az baktériumok melegágya lehet. Az pedig szinte egyenes következménye a pattanások, aknék kialakulásának.

A kevesebb tényleg több!

Fiatalon hajlamosak vagyunk mindenféle kencét összevásárolni, kipróbálni. Sajnos, nem minden esetben a bőrünknek legmegfelelőbb terméket választjuk! Érdemes egy kicsit kísérletezni, mi a nekünk való és ami szintén nagyon fontos: a mennyiség helyett inkább a minőségre hajtani! Legyen inkább kevesebb kencéd, de azok legyenek jó minőségűek! Igaz ez mind a bőrápolási termékekre, mind a sminkcuccokra!

És tényleg több a kevesebb!

Szuper alapozó, amely minden apró hibát befed! Sőt, konkrétan mindent befed, még többet is, mint kellene! Pedig fiatalon, amíg tényleg nincs takargatnivalónk, jobb egy vékonyabb alapozót, vagy inkább színezett hidratálót használni, mint egy vastag réteget felvinni az arcunkra és ezáltal kissé mű, szoborszerű sminket viselni.

Az a bizonyos szavatosság!

Természetesen nem 1-2 napról, vagy akár 1-2 hétről beszélünk, az még belefér! De évek óta lejárt alapozót, korrektort, egyéb sminkterméket azért ne használj, mert meglehet, irritációt okoz! Illetve, a rajtuk, bennük megtelepedő baktériumok sem tesznek jót bőröddel!

Érdemes (lett volna) kialakítani!

Bizony, méghozzá egy bőrápolási rutint, amit az életkorod növekedésével nyugodtan változtathatsz, alakíthatsz, bővíthetsz és így tovább! Így nem akkor fogsz gondolkodni a megoldások keresésén, a napi, heti bőrápolási feladatok beiktatásán, amikor már megvan a „baj”!

Nyakas kérdés – szó szerint!

A bőrápolást hajlamosak vagyunk az állunknál befejezni, pedig az azon túli részek is legalább olyan fontosak! Érdemes figyelmet fordítani a nyakunkra, annak érzékeny bőrére és rendszeresen bevonni a napi, heti rutinba!

Ne „szadiszd”!

Amikor egy vagy több pattanás megjelent az arcodon, Te is mindent megtettél, csak hogy eltűntesd, de minél előbb? Nyomkodtad, leszárítottad, bekented és így tovább. Pedig ha nem küzdöttél volna ellene, lehet, előbb szabadulsz! Hagyni kellene kicsit létezni ezeket a rút pöttyöket, mert a nyomkodással, piszkálgatással csak fokozzuk a gyulladást, és még makacsabbul ragaszkodik majd hozzánk.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...