2018.10.09. 08:45:24 9128 294

Balkonládás kisokos 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha már egyszer eldöntöttük, hogy kert híján balkonunkra konténerbe, ládákba, egyéb nagyobb edényekbe zöld növényeket telepítünk, érdemes a hogyanját végig gondolni. Ugyanis nem elég, ha csodálatos vízióként lebeg szemünk előtt zöld oázisunk képe, azt valakinek oda is kell varázsolni.

Balkonláda - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Balkonláda

Az meg egyáltalán nem jó, ha alapos tervezés híján elakad az egész már a kezdeti stádiumban. Ha már elolvastad Balkonládás kisokosunkat, és már a virágtartók helye nagyjából megvan, akkor érdemes végigmenni még az alábbi pontokon is.

Az edények előkészítése

Azzal mindenképpen tervezni kell, hogy – mivel nagyobb méretű virág tartó edényekről lévén szó – ha azokat megtöltjük virágfölddel, olyan nehezek lesznek, mint a sár, ahogy azt mondani szokták. Tehát mindenképpen érdemes a rendeltetési helyén elvégezni vele a szükséges feladatokat, mert teljes menetsúlyával, talajjal virággal együtt már igen nehezen fogjuk mozgatni az erkélyen őket.

Milyen földet használjunk

Nem a legbiztonságosabb megoldás például, ha a lakóhelyünkön lévő parkból szerzünk földet, vagy homokozóból ugyebár. Természetesen szélsőséges ötletek, de ki tudja. Szóval az a legegyszerűbb és legegészségesebb, ha az ültetni kívánt növények, virágok számára ideális talajt készítjük össze, amikhez tökéletes összetételben és kiszerelésben lehet már kapni virágföldeket a különböző kertészetekben, kertészeti telephelyeken. A nagyon mély tartályoknál az alsó réteget nagyobb kövekkel rakhatjuk ki. Fontos, hogy a talaj, amibe ültetni fogjuk a növényeket, egységesen legyen nedves.

Milyen növényeket ültethetünk

A legtöbb növény amúgy sikeresen nevelhető cserépben, konténerben is. Azt kell szem előtt tartani, hogy mi a célunk a növényeinkkel. Mert ugye ilyenkor ősszel tökéletes örökzöld kertet tudunk kialakítani erkélyünkön is a különböző lassú fejlődésű cserjékből, fenyőfélékből, tujákból, de ha a tavaszi virágözön lebeg szemünk előtt, az már egy másik történet. Amit mindenképp figyelembe kell venni, hogy a kiválasztott növények igényeiknél fogva egységesek legyenek, ez vonatkozik a talajra, a vízigényünkre, szárazságtűrésükre, fagyállóságukra. Koncepció lehet például gyógynövénykert kialakítása konténeres módszerrel, ahol csupa fűszernövénnyel, gyógynövénnyel ültethetjük tele a ládáinkat is akár.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...