2016.01.23. 10:55:05 9889 326

Azok a piszkos anyagiak… - És Te milyen típus vagy?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amint megjön a fizetésed, esetleg marad egy kis pluszod a hónap végén, úgy érzed, megöl a vágy, hogy azonnal lekerüljön a számládról és megvedd belőle a 25.pár csinos, ám egyáltalán nem égető szükségű lábbelidet? Vagy a maradékot azonnal „tolod” a külön kis számládra? Végülis fodrászhoz ráérsz elmenni a jövő hónapban is… ?

Családi költségvetés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi költségvetés

Megeshet, Te pont az arany középutat részesíted előnyben, amikor is igyekszel spórolni, ám néha-néha azért megengedsz magadnak egy kis lazulást is. Bizony, nehéz dolog eligazodni a pénzügyek útvesztőjében. Nem ritka, hogy néha összébb kell húzni a nadrágszíjat, és meg kell gondolni, mire adunk ki. Van, akinek ez olyan, mintha a kínok kínját élné át, más könnyebben lemond a kisebb vagy nagyobb „luxusdolgokról”.

És Te melyik csoportba tartozol?

Már ami a pénzügyeket illeti…

Az óvatos

Na, előtted aztán semmi nem marad titokban, az biztos. Állandóan ellenőrzöd a számlád állását, figyelemmel kíséred az utalásaid, gondosan átnézed a számláidat, szóljon az a telefonodról, esetleg az éttermi fogyasztásodról. Persze, fő az óvatosság, de azért vigyázz, hogy ezzel ne menj a környezeted idegeire.

Az abszolút spórolós

Minden apró forintot képes vagy félretenni, hogy megvalósítsd a célodat, legyen az egy új autó, egy okos kütyü, esetleg egy utazás. És ennek bizony mindent képes vagy alárendelni, akár a barátnős találkozókat is feláldoznád. Általában kitartóan haladsz a célod felé, de néha elfog a kétségbeesés: egy kis kiadással mennyi örömet tudnál szerezni magadnak, hiszen egy-egy baráti találkozó, egy mozi, egy vacsora a pároddal feltölt és új élményeket ad, melyekből később erőt meríthetsz.

A fösvény

Persze, jó, ha az ember tud spórolni, de azért mindennek megvan a határa… Nagyon nehezen adsz ki bármire is pénzt, kétszer is meggondolod, mielőtt költesz valamire. Képes vagy több órát bolyongani bevásárlás közben, csakhogy mindenből a legolcsóbbat vehesd meg. És ha esetleg, egy gyenge pillanatodban elcsábulsz valami iránt, akkor aztán hetekig lelkiismeretfurdalással küzdesz, amiért kicsit költöttél magadra…

Az eltüntető művész

Te aztán nem szorulsz segítségre, ha egy kis pénzt kell elkölteni, méghozzá villámgyorsasággal. Elég ritkán fordul elő Veled, hogy nem csupaszítod le teljesen a bankszámládat, ám általában valami kevésbé hasznosra költöd a hónap végén megmaradt pénzedet. Még egy wellness-hétvége? Vagy egy újabb cipő? Naná, hogy kell!

A „pénzmosó”

Te vagy az a típus, aki tuti, hogy mosás után a tiszta ruhákkal együtt néhány bankjegyet is elővarázsol a mosógépből. Pár száz, esetleg pár ezer forint biztos, hogy hever Nálad szanaszét a lakásban. Mivel a pénz számodra csupán egy eszköz, már-már tárgy, hogy megvalósítsd a céljaid, nem igazán gondoskodsz arról, hogy ott, és úgy tárold, ahol és ahogy azt kell. Mondjuk, legalább a pénztárcádban, esetleg egy helyen, valahol a lakásban.

A „bróker”

Ha valakinek tanácsra van szüksége azzal kapcsolatban, hogyan és mibe fektesse a pénzét, Te tuti tudsz neki segíteni. Maximálisan tisztában vagy a pénzügyi világ minden titkával. Azért arra ügyelj, hogy tanácsot inkább csak akkor adj, ha kérnek. Ne tarts minden baráti találkozó alkalmával előadásokat „Mit kezdj a pénzeddel?” címmel. Megunják, még a barátok is…

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...