2024.08.03. 17:45:28 6498 209

Azok a fránya előítéletek! – Számolj le velük ezzel a 2+1 tippel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az emberek hajlamosak első látásra ítélkezni. Nincs is ebben semmi érdekes, hiszen az evolúció során azonnali megítélések segítettek a túlélésben, gyorsan döntve barát és ellenség között. Manapság már nem kell a túlélésért küzdenünk, de az ítélkezés megmaradt.

Előítéletek Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Előítéletek Fotó: 123rf.hu

Ezek az első benyomások – szintén evolúciós örökségünknek köszönhetően - gyakran külső megjelenésen, testbeszéden és arckifejezésen alapulnak, és mélyen gyökereznek az emberi pszichében. Azonban ezek az azonnali ítéletek gyakran felületesek, pontatlanok, és félreértésekhez vezethetnek.

Így ne ítélkezzünk elsőre

Csak néhány tipp, amivel elkerülheted a benned ketyegő rögtönítélő bíróságot!

Csak figyelj!

Mielőtt bárkiről bármit eldöntenél, és esetleg ezt még ki is mondanád, figyelj! Figyeld meg őt, a viselkedését, a gesztusait és meglátod, hamar megváltozik az először benned kialakult kép.

Érdeklődj!

Fordulj érdeklődéssel embertársad felé! Tudj meg róla minél többet, és megkapod a választ a viselkedésére, személyiségével, öltözködésével kapcsolatos kérdésekre!

Válts nézőpontot!

Hajlamosak vagyunk mindannyian a saját nézőpontunkból nézni a dolgokat, helyzeteket! Pedig ha néha kicsit rugalmasabbak lennénk, a másik szemszögéből is néznénk a szituációt, talán nem esnénk abba a hibába, hogy túl hamar ítéljük el embertársunkat!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...