2022.11.29. 12:05:00 6045 233

Az ünnepi hajrá előtt hagyj magadnak egy stresszmentes napot! Így csináld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A környezetemben élőkkel beszélgetve azt tapasztaltam, hogy így az év végére szinte mindenki az ereje végét járja. Az emberek fáradtak. A testi fáradtságnál pedig egy sokkalta rosszabb is jelen van az életünkben, ez pedig az idegi fáradtság. Most ehhez jönnek hozzá a karácsony előkészületek, amelynek zöme a nőkre hárul.

Relaxálás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Relaxálás

Ha te is keserédes gondolatokkal várod az ünnepet, vegyél egy nagy levegőt és tekintsd át az előtted álló feladatok listáját!
Biztosan mindennek pont olyannak kell lennie, mint a korábbi években? Minden megérte, hogy erődön felül túlvállald magad? Létfontosságú észre vennünk azokat a dolgokat, amiket csupán a saját elvárásaink miatt szorítunk bele a sűrű napirendbe, de a családunknak nem is olyan fontos. Hidd el, ők jobban örülnének egy mosolygós feleségnek, egy felszabadult anyunak vagy éppen egy mindig ölelésre kész nagyinak.

Hogy maradj kevésbé stresszes az ünnepek végéig?

Ahhoz, hogy ne temessenek be minket a feladatok, elegendő néhány egyszerű praktikát bevetnünk. A legfontosabb tanácsok, amelyeket érdemes megfogadnunk, az alábbiak:

- Tervezz és szervezz praktikusan!

A szokásos napi- és hetirendedet már jól ismered. Világosan látható, hogy mennyi szabadidő marad a háztartási teendőid elvégzése után. Nos, ennyivel gazdálkodhatsz az extra feladatok ellátásánál. Tudom, hogy csekélynek tűnik, de a karácsonyi teendők logikus csoportosításával rengeteg mindenre elég időd juthat! Szabd meg előre, hogy mikor és mennyi időt szánsz a bevásárlásra (élelmiszerek és ajándékok) és mennyit az élettered karácsonyira szabására!

- Kommunikálj világosan!

Bizony-bizony, rá kell vennünk magunkat arra, hogy a családot nagyobb fokú önállóságra neveljük! Ettől nem leszel kevésbé hasznos, viszont a családtagok sokkal jobban megállják majd a helyüket a világban, ha képesek problémákat megoldani.
Amikor úgy érzed, hogy szükséged van rá, mondj nemet, vagy éppenséggel kérj segítséget!
A gyerekekkel könnyen alkut tudsz kötni, lefogadom, hogy szívesen összepakolnak a szobájukban, ha cserébe kapnak plusz fél óra közös játékidőt veled.

- Hagyj magadnak egy stresszmentes napot a nagy decemberi hajrá előtt!

Én december 6-át tekintem a téli ünnepkör igazi kezdetének, amire legelőször készülnie kell a családanyáknak, mivel az első adventi gyertyagyújtáshoz igazából csak egy kedvetekre való koszorú szükséges. (Persze sok helyen a karácsonyi dekoráció is felkerül ezidáig, de ez még a kellemes időtöltések közé tartozik.) Így van még néhány napod, hogy elgondolkodj a fenti tanácsokon, és egy lazább nap is beleférhet az idegeink kisimításához!
Ez nem jelenti azt, hogy szabadságot kell kivenned és semmit sem csinálhatsz aznap! Csupán adj lehetőséget magadnak, hogy ráhangolódj az adventre, és a szükségesen felül csupa olyan tevékenységet tervezz be, amely öngondoskodásnak is beillik!
Ér leülni egy finom tea vagy forrócsoki mellett, hogy kényelmesen összeírd a karácsonyi listáidat, de ezt a pihentető pár órát arra is szénhatod, hogy olyan emberekkel töltsd, akikre a karácsonyi ünnepek alatt sem lenne túl sok időd. A lényeg, hogy valami olyat csinálj, ami a lelkednek jól esik; ha az az olvasás, elő a könyvvel, ha a gyerekeiddel töltenél több időt, akkor sétáljatok az adventi vásárban, vagy alkossatok apró meglepetéseket a szeretteiteknek.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...