2017.03.26. 08:30:59 12911 382

Az úgy nem higiénikus! Vagy mégis? – 5+1 szokás, ami nem is annyira egészségtelen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, akinek sikerült megúsznia betegség nélkül az idei telet, de akad, akit néhány napra ágynak döntött az a fránya influenza. Bármelyik csoportba is tartoztunk, az biztos, hogy az egy napra jutó kézmosások száma jócskán megemelkedett.

Kézmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kézmosás

A járványnak talán már vége, ám bizonyos higiéniai szokásokról nem bírunk lemondani. Mert úgy érezzük, azok nélkül baktériumok, vírusok hada támadna meg minket és valamilyen betegség azonnal ledöntene minket a lábunkról. Pedig lehet, ezekkel a berögződésekkel többet ártunk, mint használunk. Vagy ha nem is ártunk, különösebben nem is teszünk jót magunknak.

Nem is olyan veszélyes

Már-már kétségbeesve kapunk a szívünkhöz, ha egy kimarad egy kézmosás, rohanunk mosakodni, ha kutyánk egy cuppanós „puszival” fogad minket otthon, vagy ha kedvenc gyümölcsünknek már nem marad hely a hűtőszekrényben, ahol igenis tárolni kell. Pedig nem is kellene annyira ragaszkodnunk bizonyos dolgokhoz. Például a következőkhöz.

Ne tedd hidegre!

Szerinted minden zöldségnek és gyümölcsnek a hűtőben a helye, mert szobahőmérsékleten hamar tönkremennének? Pedig némelyiket kifejezetten jó a hűtőszekrényen kívül tárolni, hogy olyan baktériumok is elszaporodhassanak bennük, mely a gyümölcs, zöldség szempontjából fontos, a mi szervezetünket nézve viszont jelentéktelen.

Hogy minden ragyogjon…?

Te is azok közé tartozol, akik bármilyen konyhai tevékenység után mindenféle tisztítószerekkel azonnal fertőtlenítik a konyha minden egyes szegletét? Pedig sokszor elég lenne a tiszta víz is! Természetesen a makacs, zsíros foltok és a hús szeletelése utáni pacák ez alól kivételt képeznek, akkor valóban szükség van erősebb szerekre.

Egy tányérból esznek…

A pároddal, családod valamelyik tagjával, legjobb barátnőddel egy tányérból megenni egy finom sütit, a dobozból kanalazni a jégkrémet nem csak a köztetek lévő kapcsolatot erősíti, de az immunrendszereteknek is jót tesz. Kivéve persze, ha valamelyikőtök valamilyen fertőző betegségben szenved.

Ne törekedj mindig a tökéletességre!

Hogy nem ragyog a lakás, és nincs állandóan fertőtlenítőszag, de még olyan higiénia sem, mint a kórházakban, az egyáltalán nem probléma! Sőt! Ha állandóan higiénikus tisztaság uralkodik körülötted, szervezetedet még a leggyengébb kórokozó is ledönti majd, hiszen nem lesz hozzászokva ezek jelenlétéhez.

Fogas kérdés!

Evés után azonnal rohansz fogat mosni? Nem a legjobb megoldás! Várj fél, de inkább 1 teljes órát a fogmosással, hogy a fogzománcod is épségben megússza a tisztogatást!

Állandó kézmosás? Muszáj ezt?

Járványos időszakban normális, hogy gyakrabban mosunk kezet, ám utána kicsit visszavehetünk a lendületből. A túl gyakran használt fertőtlenítő szappanok, krémek nem csak az ártalmas, de a jó „bacikat” is lemossák a kezünkről, és a bőr természetes védőköpenyét is megbonthatják.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

Mindenki kedvence, a megunhatatlan házi puding

Valahányszor megkívánunk egy gyorsan elkészíthető finomságot, amelyet jutalomként vagy egyszerűen nasivágy-csökkentőként ékelnénk be a programunkra, a puding remek megoldásként kínálkozik fel. Most hozunk néhány házi puding receptet, melyek nagy eséllyel válhatnak a kicsik és nagyok közös „még kell!” kategóriájú kedvencévé.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.