2017.03.26. 08:30:59 12940 382

Az úgy nem higiénikus! Vagy mégis? – 5+1 szokás, ami nem is annyira egészségtelen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, akinek sikerült megúsznia betegség nélkül az idei telet, de akad, akit néhány napra ágynak döntött az a fránya influenza. Bármelyik csoportba is tartoztunk, az biztos, hogy az egy napra jutó kézmosások száma jócskán megemelkedett.

Kézmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kézmosás

A járványnak talán már vége, ám bizonyos higiéniai szokásokról nem bírunk lemondani. Mert úgy érezzük, azok nélkül baktériumok, vírusok hada támadna meg minket és valamilyen betegség azonnal ledöntene minket a lábunkról. Pedig lehet, ezekkel a berögződésekkel többet ártunk, mint használunk. Vagy ha nem is ártunk, különösebben nem is teszünk jót magunknak.

Nem is olyan veszélyes

Már-már kétségbeesve kapunk a szívünkhöz, ha egy kimarad egy kézmosás, rohanunk mosakodni, ha kutyánk egy cuppanós „puszival” fogad minket otthon, vagy ha kedvenc gyümölcsünknek már nem marad hely a hűtőszekrényben, ahol igenis tárolni kell. Pedig nem is kellene annyira ragaszkodnunk bizonyos dolgokhoz. Például a következőkhöz.

Ne tedd hidegre!

Szerinted minden zöldségnek és gyümölcsnek a hűtőben a helye, mert szobahőmérsékleten hamar tönkremennének? Pedig némelyiket kifejezetten jó a hűtőszekrényen kívül tárolni, hogy olyan baktériumok is elszaporodhassanak bennük, mely a gyümölcs, zöldség szempontjából fontos, a mi szervezetünket nézve viszont jelentéktelen.

Hogy minden ragyogjon…?

Te is azok közé tartozol, akik bármilyen konyhai tevékenység után mindenféle tisztítószerekkel azonnal fertőtlenítik a konyha minden egyes szegletét? Pedig sokszor elég lenne a tiszta víz is! Természetesen a makacs, zsíros foltok és a hús szeletelése utáni pacák ez alól kivételt képeznek, akkor valóban szükség van erősebb szerekre.

Egy tányérból esznek…

A pároddal, családod valamelyik tagjával, legjobb barátnőddel egy tányérból megenni egy finom sütit, a dobozból kanalazni a jégkrémet nem csak a köztetek lévő kapcsolatot erősíti, de az immunrendszereteknek is jót tesz. Kivéve persze, ha valamelyikőtök valamilyen fertőző betegségben szenved.

Ne törekedj mindig a tökéletességre!

Hogy nem ragyog a lakás, és nincs állandóan fertőtlenítőszag, de még olyan higiénia sem, mint a kórházakban, az egyáltalán nem probléma! Sőt! Ha állandóan higiénikus tisztaság uralkodik körülötted, szervezetedet még a leggyengébb kórokozó is ledönti majd, hiszen nem lesz hozzászokva ezek jelenlétéhez.

Fogas kérdés!

Evés után azonnal rohansz fogat mosni? Nem a legjobb megoldás! Várj fél, de inkább 1 teljes órát a fogmosással, hogy a fogzománcod is épségben megússza a tisztogatást!

Állandó kézmosás? Muszáj ezt?

Járványos időszakban normális, hogy gyakrabban mosunk kezet, ám utána kicsit visszavehetünk a lendületből. A túl gyakran használt fertőtlenítő szappanok, krémek nem csak az ártalmas, de a jó „bacikat” is lemossák a kezünkről, és a bőr természetes védőköpenyét is megbonthatják.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...