2017.09.08. 17:18:33 10200 304

„Az tényleg csak 5 centi volt!” – Kegyes hazugságok a fodrászodtól
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tegye fel a kezét, aki még soha nem érezte azt egyszer sem a fodrászától kilépve, hogy na, most aztán véglegesen és örökre elrontották a frizuráját, és soha többé nem lesz már olyan szép/fényes/hosszú/sűrű stb., amilyen azelőtt volt! És tegye fel a kezét, aki nem kapott ezek után sírógörcsöt!

Rossz haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rossz haj

Na, ugye, hogy mindenkivel előfordult már egyszer-egyszer! Van, hogy a fájdalom már az üzletben kiül az ember arcára. Ilyenkor lelkes hajszobrászunk (vagyis inkább csak a volt hajszobrászunk:-)) vagy mélyen hallgat, és egy-egy, ránk és a frizuránkra vetett pillantással, mosollyal igyekszik jelezni, hogy nyugi, jó lesz az, nincs minden veszve, és amúgy sem lett ez olyan rossz! Rosszabb, vagy jobb esetben, kinek mi jön be inkább, még meg is magyarázza, miért is történt ez. És főleg, hogy miért is jó ez nekünk! Mondjuk itt ezekért!

A tipikus: „Az tényleg csak 3/5/10 centi volt, amennyit kértél!”

Az megvan, amikor beugrasz a fodrászodhoz, hogy vágass csak pár centimétert, mondjuk, kb. 5-öt a hajad végéből, hogy a töredezett végek eltűnjenek? Azért csak az 5 centi, mert éppen növeszted. Na, az ott nem 5 centi, az tuti, legszívesebben lemérnéd egy vonalzóval, de a mértannal ezek szerint hadilábon álló Gedeon bácsi vagy néni mégis igyekszik meggyőzni Téged erről. Legközelebb vagy centivel mész a hajszobrászodhoz, vagy másikat keresel…

A mentegetőző: „Ez most azért néz ki ilyen furcsán, mert nedves…!”

Jó, hát nyilván más a hajad, ha még éppen csak megszáradt, vagy még vizes, és szárítás után azért mindjárt más a leányzó fekvése, de azért egy elrontott szín, egy elbénázott vágás még így is látszik. És Te már akkor, a szárítás előtt tudod, hogy sírni fogsz, ha innen kimész, és soha többé nem jössz ide vissza.

A „nagyképű”: „Hát, lehet, ez azért van, mert mi jobb anyagokkal dolgozunk!”

Jó, akkor dolgozzatok! És ha jobbal nem is, drágábbal biztos…

A kedves(?): „Ezt simán meg tudod csinálni otthon Te is!”

Ez az, amikor abszolút bizalmat kapsz a fodrászodtól. Hogy Te, otthon, az egyik kezeddel a hajszárítót, a másikkal a körkefét, a harmadik kezeddel még egy fésűt tartva simán be tudod lőni úgy a frizurádat, ahogyan ő ott bent a szalonban. Hát, volt, hogy én is próbálkoztam ezzel a tudománnyal. Gondolom, senkit nem lep meg, ha azt mondom, nem jött össze. És nem a hajkefén múlt…:-)

A tudományos: „Minél gyakrabban van vágva a haj, annál gyorsabban nő!”

Elvileg a haj 0,35 millimétert nő naponta. Vágástól, mosástól, színtől, szagtól függetlenül. Úgyhogy ha ezt hallod a fodrászodtól, akkor hamarosan következik az első mondat… szóval, kicsit megszaladhatott az a fodrászolló…:-)

Ötlet: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Fogyni szeretnél? Hiba kihagyni a vacsorát!

Vékonynak lenni - azzá válni, majd annak maradni - nem könnyű feladat. Életmódváltás nélkül elképzelhetetlen a siker: Edzés, amibe beletartozhat az is, hogy a lépcsőzést használjuk a lift használata helyett, diétás étrend tartása, még akkor is uralkodni magadon, amikor a kedvenc ételedet látod magad előtt. Rengeteg mindent be kell tartani ahhoz, hogy karcsúsodhassunk, azonban a koplalás ennek nem része!

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Szeplők – Mítoszok és ami mögötte van 2.

Szeretjük, vagy sem, ha hajlamosak vagyunk kialakulásukra, akkor bizony nem sokat tehetünk a szeplőink ellen. Sajnos, vagy nem sajnos, de meg kell őket szeretnünk. Ha ismered őket, talán könnyebben a szíved csücskeivé vállnak, úgyhogy nem árt tisztázni néhány róluk keringő pletykát.