2017.09.08. 17:18:33 10983 306

„Az tényleg csak 5 centi volt!” – Kegyes hazugságok a fodrászodtól
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tegye fel a kezét, aki még soha nem érezte azt egyszer sem a fodrászától kilépve, hogy na, most aztán véglegesen és örökre elrontották a frizuráját, és soha többé nem lesz már olyan szép/fényes/hosszú/sűrű stb., amilyen azelőtt volt! És tegye fel a kezét, aki nem kapott ezek után sírógörcsöt!

Rossz haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rossz haj

Na, ugye, hogy mindenkivel előfordult már egyszer-egyszer! Van, hogy a fájdalom már az üzletben kiül az ember arcára. Ilyenkor lelkes hajszobrászunk (vagyis inkább csak a volt hajszobrászunk:-)) vagy mélyen hallgat, és egy-egy, ránk és a frizuránkra vetett pillantással, mosollyal igyekszik jelezni, hogy nyugi, jó lesz az, nincs minden veszve, és amúgy sem lett ez olyan rossz! Rosszabb, vagy jobb esetben, kinek mi jön be inkább, még meg is magyarázza, miért is történt ez. És főleg, hogy miért is jó ez nekünk! Mondjuk itt ezekért!

A tipikus: „Az tényleg csak 3/5/10 centi volt, amennyit kértél!”

Az megvan, amikor beugrasz a fodrászodhoz, hogy vágass csak pár centimétert, mondjuk, kb. 5-öt a hajad végéből, hogy a töredezett végek eltűnjenek? Azért csak az 5 centi, mert éppen növeszted. Na, az ott nem 5 centi, az tuti, legszívesebben lemérnéd egy vonalzóval, de a mértannal ezek szerint hadilábon álló Gedeon bácsi vagy néni mégis igyekszik meggyőzni Téged erről. Legközelebb vagy centivel mész a hajszobrászodhoz, vagy másikat keresel…

A mentegetőző: „Ez most azért néz ki ilyen furcsán, mert nedves…!”

Jó, hát nyilván más a hajad, ha még éppen csak megszáradt, vagy még vizes, és szárítás után azért mindjárt más a leányzó fekvése, de azért egy elrontott szín, egy elbénázott vágás még így is látszik. És Te már akkor, a szárítás előtt tudod, hogy sírni fogsz, ha innen kimész, és soha többé nem jössz ide vissza.

A „nagyképű”: „Hát, lehet, ez azért van, mert mi jobb anyagokkal dolgozunk!”

Jó, akkor dolgozzatok! És ha jobbal nem is, drágábbal biztos…

A kedves(?): „Ezt simán meg tudod csinálni otthon Te is!”

Ez az, amikor abszolút bizalmat kapsz a fodrászodtól. Hogy Te, otthon, az egyik kezeddel a hajszárítót, a másikkal a körkefét, a harmadik kezeddel még egy fésűt tartva simán be tudod lőni úgy a frizurádat, ahogyan ő ott bent a szalonban. Hát, volt, hogy én is próbálkoztam ezzel a tudománnyal. Gondolom, senkit nem lep meg, ha azt mondom, nem jött össze. És nem a hajkefén múlt…:-)

A tudományos: „Minél gyakrabban van vágva a haj, annál gyorsabban nő!”

Elvileg a haj 0,35 millimétert nő naponta. Vágástól, mosástól, színtől, szagtól függetlenül. Úgyhogy ha ezt hallod a fodrászodtól, akkor hamarosan következik az első mondat… szóval, kicsit megszaladhatott az a fodrászolló…:-)

Ötlet: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.