2017.09.08. 17:18:33 9992 303

„Az tényleg csak 5 centi volt!” – Kegyes hazugságok a fodrászodtól
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tegye fel a kezét, aki még soha nem érezte azt egyszer sem a fodrászától kilépve, hogy na, most aztán véglegesen és örökre elrontották a frizuráját, és soha többé nem lesz már olyan szép/fényes/hosszú/sűrű stb., amilyen azelőtt volt! És tegye fel a kezét, aki nem kapott ezek után sírógörcsöt!

Rossz haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rossz haj

Na, ugye, hogy mindenkivel előfordult már egyszer-egyszer! Van, hogy a fájdalom már az üzletben kiül az ember arcára. Ilyenkor lelkes hajszobrászunk (vagyis inkább csak a volt hajszobrászunk:-)) vagy mélyen hallgat, és egy-egy, ránk és a frizuránkra vetett pillantással, mosollyal igyekszik jelezni, hogy nyugi, jó lesz az, nincs minden veszve, és amúgy sem lett ez olyan rossz! Rosszabb, vagy jobb esetben, kinek mi jön be inkább, még meg is magyarázza, miért is történt ez. És főleg, hogy miért is jó ez nekünk! Mondjuk itt ezekért!

A tipikus: „Az tényleg csak 3/5/10 centi volt, amennyit kértél!”

Az megvan, amikor beugrasz a fodrászodhoz, hogy vágass csak pár centimétert, mondjuk, kb. 5-öt a hajad végéből, hogy a töredezett végek eltűnjenek? Azért csak az 5 centi, mert éppen növeszted. Na, az ott nem 5 centi, az tuti, legszívesebben lemérnéd egy vonalzóval, de a mértannal ezek szerint hadilábon álló Gedeon bácsi vagy néni mégis igyekszik meggyőzni Téged erről. Legközelebb vagy centivel mész a hajszobrászodhoz, vagy másikat keresel…

A mentegetőző: „Ez most azért néz ki ilyen furcsán, mert nedves…!”

Jó, hát nyilván más a hajad, ha még éppen csak megszáradt, vagy még vizes, és szárítás után azért mindjárt más a leányzó fekvése, de azért egy elrontott szín, egy elbénázott vágás még így is látszik. És Te már akkor, a szárítás előtt tudod, hogy sírni fogsz, ha innen kimész, és soha többé nem jössz ide vissza.

A „nagyképű”: „Hát, lehet, ez azért van, mert mi jobb anyagokkal dolgozunk!”

Jó, akkor dolgozzatok! És ha jobbal nem is, drágábbal biztos…

A kedves(?): „Ezt simán meg tudod csinálni otthon Te is!”

Ez az, amikor abszolút bizalmat kapsz a fodrászodtól. Hogy Te, otthon, az egyik kezeddel a hajszárítót, a másikkal a körkefét, a harmadik kezeddel még egy fésűt tartva simán be tudod lőni úgy a frizurádat, ahogyan ő ott bent a szalonban. Hát, volt, hogy én is próbálkoztam ezzel a tudománnyal. Gondolom, senkit nem lep meg, ha azt mondom, nem jött össze. És nem a hajkefén múlt…:-)

A tudományos: „Minél gyakrabban van vágva a haj, annál gyorsabban nő!”

Elvileg a haj 0,35 millimétert nő naponta. Vágástól, mosástól, színtől, szagtól függetlenül. Úgyhogy ha ezt hallod a fodrászodtól, akkor hamarosan következik az első mondat… szóval, kicsit megszaladhatott az a fodrászolló…:-)

Ötlet: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.