2021.10.09. 10:47:10 6698 222

Az ősz ízei üvegbe zárva – Így készül az almás-tökös chutney
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hagyományosan inkább gyümölcsből készül, de nem kell meglepődnünk a chutney, vagy csátni fűszeres, zöldséges verzióján sem. És ha már ősz, mi sem természetesebb, hogy ennek az évszaknak a sztárjaiból, vagyis almából és tökből is készíthetünk ilyen ínyencséget.

Sütőtök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütőtök

A következő hozzávalókra lesz szükséged ehhez a csodához:

  • 1 db hokkaido tök (kb. 80 dkg-s legyen)

  • 1 db (kb.15 dkg) savanykásabb alma

  • 10 dkg hagyma

  • 20 dkg cukor

  • 4 dkg friss gyömbér

  • 3 db chilipaprika

  • 1 dl almaecet

  • 2 dl almalé

A hagymát kockázd fel, a gyömbért pucold meg és szeld apróra, a chilit hosszában szeld fel, magozd ki, majd szeld csíkokra. A tököt magozd ki, majd héjával együtt (de ha Te anélkül szeretnéd, akkor úgy) reszeld le. Az almát szintén héjastul lereszelheted. Az almát, hagymát, gyömbért, chilit, tököt, cukrot, 1 teáskanál sót, almalét és –ecetet tedd egy edénybe, keverd össze, majd folyamatos kevergetés mellett forrald össze. 30-40 percig, lassú tűzön főzd tovább. Közben végezz próbát: ha az edény falán nyomot hagy a tökös keverék, akkor elkészült. Ha megvan, csavaros tetejű üvegekbe töltsd, majd a tető rácsavarása után 5 percig tarts fejjel lefelé állítva. Ezután hagyd teljesen kihűlni. Sötét, hűvös helyen nagyjából fél évig áll el.

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?