2015.01.25. 19:40:25 7701 49

Az öregedés nem betegség - maradj fitt 40, 50 és 60 felett is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

30 éves kor után egyre lassul az anyagcsere és a sejtek regenerációja, tehát már a harmadik x is vízválasztó kellene, hogy legyen, de 40 felett még fontosabb, hogy odafigyelj magadra. A megfelelő étkezés, a sport, az aktív kikapcsolódás szerepe felértékelődhet. Tippjeink segítenek, hogy megtaláld az egyensúlyt és jól érezd magad a bőrödben.

Sport, fittség 40 felett - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sport, fittség 40 felett

Étkezz helyesen!

Az ételek, amiket megeszel, hatással vannak az egészségedre, a közérzetedre és a vitalitásodra – tehát nincs mentség arra, ha nem étkezel megfelelően. Habár az evés mindenki életének fontos része, még ennél is fontosabb, hogy az életkor előrehaladtával jobban odafigyelj az étkezési szokásaidra.

A sok gyümölcs és zöldség vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, amire azért van szükség, hogy egészséges és energikus maradhass. A tejtermékek biztosítják, hogy megfelelő mennyiségű kalciumhoz juss, ami erősen tartja a csontokat. Ezenkívül ne felejts el elegendő vizet inni, hogy a szervezeted egészséges és boldog maradjon.

Találj időt magadra!

Ha nyugdíjba mész azt hiszed, rengeteg időd lesz, de hamarosan rájössz, hogy több a dolgod, mint valaha. De bármilyen elfoglalt is vagy, fontos, hogy találj időt saját magadra is. Olvass el egy jó könyvet, menj sétálni a barátnőddel, végezz önkéntes munkát, vagy pattanj fel a futópadra. Mindezek a dolgok táplálják a lelket és azt az érzést keltik, hogy teljes életet élsz.

Most van itt az ideje, hogy valóban olyanra alakítsd az életed, amilyennek szeretnéd. Éveken át olyan munkát végeztél, ami lefoglalta az életed nagy részét, volt egy családod, akiknek szüksége volt rád, és sok egyéb feladatod volt – most azonban nyugdíjba mentél, a gyermekeid felnőttek, ezért ideje, hogy igazán elkezd élvezni az életet.

Élj a változással

A rutin minden másnál jobban érezteti az emberrel a korát, úgyhogy használd ki az életedben bekövetkező folyamatos változásokat. Nem kell, hogy nagy változások történjenek, de ügyelj rá, hogy előrefelé vigyék az életed. Az egyik legjobb módja annak, hogy mozgalmas maradjon az életed: az utazás. Az új helyek, az új emberek és az új szokások aktívan tartják a tested és a szellemed, és magas szinten tartják az energiád.

Nincsen se pénzed, se időd hosszú nyaralásokra? Utazz el egy hosszú hétvégére vagy tégy egy egynapos kirándulást valamilyen különleges helyre, ami nincs messze. A lényeg a környezetváltozás: az utazásnak nem kell se drágának, se hosszúnak lennie ahhoz, hogy számítson.

Maradj fitt

Ha fitt maradsz, tovább megőrizheted a fiatalságod – ez ennyire egyszerű! Ha a szabadidőd a sportnak és más fizikai tevékenységeknek szenteled, biztosan javítani tudsz az életminőségeden. Ne feledd azonban, hogy az életkor befolyásolja, mennyit bírsz el, úgyhogy vigyázz, ne vidd túlzásba.

Ha az elmúlt években nem éltél aktív életet, kezdd lassan. Egy hosszú séta a természetben, heti néhány óra úszás, egy lassú tempójú hétvégi kerékpártúra; csak néhány módszer, amellyel ismét formába lendülhetsz. Ha már remek formában vagy, csak annyi a dolgod, hogy ezt fenn is tartsd – csodát fog tenni Veled az elkövetkezendő években.

Iktasd be a mozgást a napirendedbe, hogy minél jobb eredményt érj el. Így kevésbé valószínű, hogy megfeledkezel róla, vagy hogy kifogásokat keresel, miért is nem tudsz mozogni. Ha kialakítasz egy rendszeres időpontot a mozgás számára, valószínűleg nem fogsz megfeledkezni róla. Ha egy barátoddal vagy a pároddal edzel, még nehezebb lesz kifogást találnod.

Mindig találj rá módot

Ahogy öregszik az ember, az egészsége már nem olyan jó, mint régen, és néha egyszerűen több kényelmet szeretne az életében. Esőben kevésbé valószínű, hogy elmész kocogni, és ha a hőmérséklet 0 fok alá esik, bizonyára szívesebben maradsz otthon. Habár ez teljesen érthető, ne hagyd, hogy ez megzavarja az edzésrended.

Forrás: liveaktive.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...