2020.11.20. 13:19:07 5880 146

Az olasz miniszterelnök szerint karácsonykor visszafogottan kell ünnepelni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

iuseppe Conte kormányfő szerint karácsonykor visszafogottan kell ünnepelni Olaszországban. Közben egy nap alatt több mint 36 ezer új beteget szűrtek és 653-an haltak meg az országban az egészségügyi minisztérium csütörtök esti adatai szerint.

Karácsony, szeretet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsony, szeretet

Giuseppe Conte csütörtöki nyilatkozatában előre hangsúlyozta, hogy karácsonykor visszafogott ünneplésre van szükség. "Nincs puszilkodás, nincs egymás ölelgetése, kerülni kell a nagy vacsorákat szenteste, józan ésszel kell ünnepelni" - mondta a kormányfő. A miniszterelnök szerint egy hét korlátok nélküli ünneplésnek "meg lehet az ára, így januárban a járványgörbe ismét megugorhat, és ezt nem engedhetjük meg magunknak".

Sajtóértesülések szerint az utóbbi hetekben bevezetett korlátozások december 3-i határideje után a hatóságok enyhíteni fognak, ha ezt a járványgörbe megengedi. A korlátozások oldásával a kereskedelmet és vendéglátást is segíteni kívánják. A karácsonyi ünnepek alatt azonban ismételt szigorításra készülnek az országon belüli mozgás, a családi összejövetelek és tömörülések fékezésére.

Egy nap alatt 36 176 új fertőzöttet szűrtek a korábbi több mint 34 ezer után, de húszezerrel több tesztelés végzésével. Az aktív betegek száma meghaladta a 760 ezret. Az elmúlt 24 órában 653 beteg halt meg a korábbi 753-hoz képest. A halottak létszáma elérte a 47 870-t.

A legtöbb új fertőzöttet továbbra is Lombardia tartományban regisztrálták, ahol a halottak száma február óta túllépte a húszezret.

Domenico Arcuri járványbiztos jó hírnek nevezte, hogy egy nap alatt negyvenkét beteg került intenzív osztályra a két nappal ezelőtti százhúszhoz képest. Lélegeztetőgépen jelenleg 3712 beteg van. Arcuri hangoztatta, hogy az utóbbi négy hétben a járvány terjedése lassult a korlátozó intézkedéseknek köszönhetően. A "vírus ereje azonban nem csökkent" - tette hozzá. Megjegyezte, hogy a következő időszakban az adatok további javulását várják.

Az oktatási miniszter már a tantermi tanítás téli szünet utáni újraindításáról beszélt a gimnáziumok első osztályától kezdve, amelyek jelenleg digitális tanításra álltak át. Szakértő orvosi vélemények szerint azonban januártól a járványhelyzet kritikus időszaka kezdődhet, ahogyan idén is történt.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...