2023.06.08. 13:30:00 6123 225

Az óceánok világnapja - Filmek és mesék a tenger mélyéről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tengereink és óceánjaink még akkor is hatalmas befolyással vannak az életünkre, ha nem a partjukon lakunk, valamint nem fogyasztunk tengeri halakat. Elég csak az időjárást befolyásoló szerepükre gondolni. Éppen ezért jó, ha el kezdjük megfogadni az általános, vízzel kapcsolatos környezetvédelmi intelmeket!

Főszerepben az Óceánok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főszerepben az Óceánok

Az 1992 óta létező Óceánok világnapja minden évben június 8-án ünnepelendő meg. Ezek a hatalmas víztömegek komoly bajban vannak, és ezt jórészt az emberiség jelenlegi életmódjának köszönheti. A túlhalászásról már többször hallhattunk, de itt van még a felmelegedés okozta oxigénhiány jelensége is.

A mai nap szenteljünk figyelmet a sósvízi élőhelyeknek, és gondolkodjunk el abban, nekünk milyen szerepünk lehet a további sorsukban. Támogassuk, óvjuk és védjuk a Föld sokszínűségét, és ezt a szemléletmódot utódainknak is adjuk át!
Itt van néhány olyan élőszereplős és animációs alkotás, ami révén konstruktív beszélgetést folytathatunk környezetünkkel a téma kapcsán.

A tenger dala

Egy varázslatos mese egy különleges kislányról, és a testvéréről, akik egy fontos küldetés teljesítése miatt kellnek útra. A fókatündérek legendájának megismerése mellett a szívmelengető történetet is sokáig beszédtéma lehet a fiatalabb generáció körében.

Cápamese

Az apró hazugságok a víz alatt is hatalmas kalamajkát tudnak okozni! A mókás történet nem csupán a tengeri élőlényekről érdekes információkat a kisebb gyerekeknek, de olyan alapvető témákat is feszeget, mint a tőlünk különböző emberek elfogadása.

Flipper

Az 1996-ban készült verzió története szerint egy ízig-vérig városi kamasz a nagybátyjánál tölti a szünidőt, amit kezdetben csak egy magányos delfin, Flipper tesz elviselhetővé. Az igazi kaland ott kezdődik, amikor a legfőbb társaságot nyújtó delfin veszélybe kerül, és a fiú egy csinos lány társaságában a segítségére siet.

A nagy kékség

A főszereplők két olyan egymással vetélkedő férfi, akik gyermekkori barátok voltak. Azonban a történetet erősen átszövi egyikük nem mindennapi kapcsolata az óceánnal. Érdemes-e “levegő nélkül” élni? Ha a tenger mélyére vágyunk, legalább egy időre meg kell feledkeznünk a légzésről, de ebben sokat segít az amúgy is lélegzetelállító látvány, ami odalent fogad minket.

Forrás: www.youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...