2015.10.22. 10:14:29 9120 219

Az isteni joghurt – pakold tele a hűtődet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre egy étel, amit szívesen fogyasztunk, és rengeteg egészségügyi haszna van, feltéve, hogy az élőflórás és kevésbé cukros változatot választjuk. A joghurt fehérje, kalcium és probiotikum tartalma még a megfázás megelőzésében is a segítségedre lehet, de ezenkívül számos előnnyel rendelkezik.

Probiotikum, joghurt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Probiotikum, joghurt

Az élőflórás joghurt tele van jó baktériumokkal

Az élő joghurtkultúra a dobozon azt jelenti, hogy a joghurt tartalmaz probiotikumokat, amelyek az emésztőrendszerünkben élnek, és segítenek kiszorítani a káros mikroorganizmusokat, amelyek például gyomorrontást vagy komolyabb betegségeket is okozhatnak. A probiotikum törzsek segítenek az emésztés szabályozásában és az immunrendszer erősítésében is. A szakértők szerint a joghurt egy-két héten belül segíthet megszabadulni a puffadástól és a súlyos hasmenéstől.

Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban

A joghurt kiváló kálium, foszfor, riboflavin, jód, cink, B5 és B12-vitamin forrás. A B12 azért is fontos, mert hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, valamint a vörösvérsejteket is karban tartja. Ezt a vitamint főként állati forrásokból (csirke, hal) tudnánk magunkhoz venni, ezért vegetáriánusoknál a joghurt hozzájárulhat a tápanyaghiány leküzdéséhez is.

Segít az edzés utáni izomregenerálódásban

A joghurtban található protein és szénhidrát kiváló aminosav illetve energiaforrás az izmoknak, így könnyebben regenerálódnak. A legjobb, ha az edzés után 60 percen belül elfogyasztunk egy pohár joghurtot. Ha még egy pohár vizet is megiszol mellé, akkor a dehidratáltságot is gyorsabban elűzheted.

Segíthet a megfázás megelőzésében

A bécsi egyetem kutatása szerint a napi joghurtfogyasztás segíthet a megfázás megelőzésében is. Azt tapasztalták a kutatók, hogy sokkal erősebb és aktívabb T-sejtekkel rendelkeztek azok a nők, akik 120 g joghurtot fogyasztottak naponta. (A T-sejtek gyűrik le a betegségeket és fertőzéseket.) Azt javasolják, hogy az allergiások is vegyék fel az étrendjükbe a joghurtot, mivel egyes T-sejtek náluk alacsonyabb számban fordulhatnak elő vagy kevésbé aktívak.

Megvédi a fogaidat

Legyen akár gyümölcs akár natúr joghurt, ez a termék nem okoz fogszuvasodást a benne található tejsav baktériumoknak köszönhetően. Még akkor sem, ha cukros.

A joghurt segíthet a lapos has elérésében

Ha a fogyókúrád során joghurtot is eszel, akkor jó eséllyel növelhetsz a hatékonyságán. Egy kutatás szerint azok a fogyókúrázók, akik joghurtot is ettek, 22%-kal több súlyt veszítettek, mint azok, akik kihagyták ezt az ételtípust.

A D-vitamin és kalciumtartalomról

A különböző joghurtoknak nem egyforma a kalciumtartalma. A gyümölcsjoghurtokba általában kevesebb kalcium jut, mint egy natúr joghurtba, hiszen a gyümölcsnek és a cukornak több szerepe van. A kalcium a tejtartalom miatt természetes formájában fordul elő a joghurtokban, a D-vitamint viszont hozzáadják, és nincs minden fajtában jelen. A hozzáadott D-vitamin segíti a kalcium felszívódását, így biztató, hogy egyre több gyártó teszi hozzá joghurtjaihoz. Hogy a kalcium és D-vitamin tartalomról meggyőződj, mindig nézd meg címkét.

Forrás: fitnessmagazine.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Miért fontos a mentális rugalmasság képessége és annak fejlesztése?

A kognitív vagy gondolkodási rugalmasságként is emlegetett mentális flexibilitás olyan kognitív, azaz gondolkodáson és megismerésen alapuló képesség, mely lehetővé teszi az egyszerre több dologra való figyelést, az új és váratlan kihívásokhoz való jobb alkalmazkodást.

Gurulj két keréken a jobb létért

A kerékpározás sokak szívébe és mindennapi sporttal egybefonódó hobbi tevékenységébe belopta magát. Sokan úgy vélik, hogy a kétkerekes mozgásforma bizonyult az egyik legjobb döntésnek az életükben, mely segítette őket egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb élet kialakításában. Milyen hatásokkal számolhatunk, ha felpattanunk a fémparipánkra?

Miről árulkodnak a több kultúrában titokzatosnak vélt anyajegyek?

A bőr fejlődési rendellenessége miatt kialakuló naevusokat a köznyelvben egyszerűen anyajegyekként ismerjük. A leggyakoribbak: a barna, esetenként fekete színű bőrfoltok, valamint az általában kidudorodó festékes anyajegyek, melyekből apró hajszálak nőnek ki. Egyéb típusai a szederjes anyajegyek, melyeket sok helyen „tűzfoltként” emlegetnek, a szivacsszerű barlangos érdaganatok, továbbá a ritkábban jelentkező faggyúmirigyes anyajegytípusok. Szinte minden kultúrában felfigyeltek ezekre a - többnyire veleszületett és ártalmatlan - „bőrlenyomatokra”, így nem meglepő, hogy a népi hiedelmekben, babonákban, mítoszokban is kiemelt helyhez jutottak.