2021.08.31. 09:00:00 9464 290

Az iskolai tízóraik új sztárja: “Hamis” bagel csupán 6 összetevőből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az élet folyamatos változás. Éppenséggel most csúszunk át a nyárból ismét az őszbe, nyári szünet helyett pedig jön az iskola. De semmi vész! A leköszönő fagyi szezon után az unalmas iskolai tízóraikat is meg lehet bolondítani, méghozzá egy olyan egyszerű recepttel, amely csupán 4 hozzávalóból áll!

Szendvicsek bagelből - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szendvicsek bagelből

A kakaóscsiga éppenséggel finom, de azért nem egyen a gyerek minden nap édes péksüteményt! Mi lesz az egészséges zöldségekkel, sőt némi fehérje is kell! De hogyan is hozzunk kedvet az egészségesebb harapni valókhoz? A szendvics mondjunk legyen lyukas; olyan fánkszerűen! A szórást se hagyd le a tetejéről!

Egyszerű bagel

Hozzávalók 4 zsemléhez:

125 gr liszt 2 tk. sütőpor ¼ tk. só 240 ml sűrű, de nem zsíros görög joghurt

Választható feltétek:

1 nagy tojás opcionális szórások: pl. lenmag, szezámmag, mák, egyéb magvak, reszelt sajtok vagy fűszerkeverékek

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, közben béleljük ki sütőpapírral a tepsinket.

  2. A joghurt tetejéről öntsük le a folyadékot, majd keverjük át egy nagyobb tálba, jöhet hozzá a sütőporral és sóval dúsított liszt is. Lazán gyúrjuk össze. Ne lepődjünk meg azon, hogy egy meglehetősen puha tésztát kapunk, amihez szükség szerint adagolhatunk még némi lisztet, de ne váljon keménnyé az állaga!

  3. Lisztezzünk meg egy deszkát, és pár mozdulattal gyúrjuk át rajta a tésztát, mielőtt 4 egyenlő részre osztjuk. A negyedeket formázzuk lisztes kézzel kerek golyókra, és a közepükre ujjunkkal képezzünk lyukat. Kissé húzzuk szét a nyílást és lapítsuk is meg a tésztákat fánk formára.

  4. A megformázott tésztát rakjuk a keléshez szükséges távolságra egymáshoz a tepsibe, és hagyjuk picit emelkedni jó negyedóra hosszat. Ezután kenjük meg a tetejüket a felvert tojással, majd szórjuk meg a nekünk tetsző szórással.

  5. Süssük 25-30 percig, vagyis amíg a bagelek teteje enyhén meg nem pirul. Ezután emeljük fel kissé a hőmérsékletet, úgy 210 fokra, és süssük aranyszínűre a kis zsemléket. (Ha gondoljuk, most meg is fordíthatjuk ezeket.)

A bageleknek a joghurt miatt enyhén savanykás íze lesz, így szendvicskészítésnél a krémsajt vagy a teavaj ajánlott hozzájuk. De a pirított szalonna és sonka sok zöldséggel is nagyon finom lesz benne. Az extra fehérjét pedig főtt vagy tükörtojással, de akár rántottával is bele lehet csempészni a bagelbe.

Forrás: www.bestrecipebox.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...