2023.03.28. 09:50:00 6129 230

Az én kedvencem a te kedvenced? Régi történetek mostani gyerekeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A virtuális könyvesbolti kínálatot végig pörgetve véletlenül egy gyermekkönyveket ajánló hirdetésnél kötöttem ki. Anna, Peti, Gergő, valamint Bogyó és Babóca kötetek özönlötték el a képernyőt, és ezek a rajzos borítók saját gyermekkorom mesekönyveit juttatták eszembe. Vajon a mostani kicsik ugyanúgy kedvelnék ezeket a történeteket, mint ahogyan korábban mi?

Meseolvasás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Meseolvasás

Biztos vagyok benne, hogy a Harry Potter sorozathoz hasonlóan sok más tiniknek és gyerekeknek íródott történet is megérdemelné a “halhatatlanságot”. Saját kedvenceim sok kortársam kedvencei is voltak, így ezeket a műveket a most kisgyerekeket nevelő szülők figyelmébe ajánlanám. A maga egyszerűségében mindegyik nagyon élvezetes szórakozás lesz a célközönségnek számító életkorú gyermekek számára.

Klasszikusnak számító mesekönyvek

Marék Veronika - Boribon sorozat

Boribon és Annipanni számos kis kalandot átéltek együtt a szamóca szedéstől kezdve a játszótéri játékig. A legaktuálisabb történet éppen a húsvéttal kapcsolatos:

Boribon tojást fest

Habár Boribon feladata a locsolkodás lenne, és Annipanni szeretné megfesteni az összes tojást, Boribon titokban mégiscsak pingál egy húsvéti tojást, ami kalandos úton végül valahogy visszakerül a készítőjéhez.

Vlagyimir Szutyejev - Vidám mesék

A mulatságos, rövid és a kicsik számára még tanulságot is közvetítő mesék érdekessége, hogy a történetek írója és illusztrátora ugyanaz a személy. A mesekönyv borítójára örökre személy szerint örökké emlékezni fogok, míg a mesékben szereplő kedves állatfigurák várhatóan a legújabb kis olvasókat is el fogják bűvölni.

Varga Katalin - Gőgös Gúnár Gedeon

Ez a kötet direkt úgy lett megírva, hogy a legfiatalabb kisiskolások is gyakorolni tudják belőle az olvasást, mivel a versek és a mondókák a legalapabb betűkészlettel lettek megírva. A legkisebbek pedig élvezettel fogják nézegetni a lapokat gazdagon díszítő rajzokat, amíg felolvasunk nekik.

Richard Scarry - Tesz-Vesz város

Tesz-Vesz városban folyton történik valami. A városka lakói az iskolában, az utcán, az orvosi rendelőben, a tűzoltóságon és a kikötőben is serénykednek, hogy bemutassák a világgal ismerkedő kicsikkel a világ működését.

Simon István - Mirza

Egy csikó keserédes elbeszélése, amely a csodaszép és kifejező szavak mellett a történet meghatározó eseményeit szépen illusztrált képekkel is elmeséli.
“Mirza, Mirza, mint rejtelmes talány csendült a szó nagyanya ajkán. Sehogy se akart békülni vele, aztán ráhagyta, egye a fene ezt a bolondos furcsa szót, és így hívta ő is a kiscsikót, kinek deszkából tákolt kaloda volt istálónkban külön otthona.”

Forrás: www.libri.hu, www.antikvarium.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...