2023.06.03. 15:27:10 7469 296

Az emberi elme és lélek hétköznapi titkai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az emberi elme és lélek titkai nem csak tudományosan vizsgálandók, hanem mindig érdekes és izgalmas téma a laikus számára is. Nagyszerű érzés valami újat megtudni saját magunkról. Megérteni saját viselkedésünket, megtanulni másokkal bánni, vagy épp megfelelően kifejezni érzéseinket, szándékunkat. Összefoglaltunk néhány egészen egyszerű, mondhatni hétköznapi pszichológiai okosságot, amelyekkel könnyebben befogadhatjuk és kezelhetjük ezt a tudományt a hétköznapokban is.

Mire gondol? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mire gondol?

A barátságok nagyon nagy része főként gyermekkorban köttetik. Az együtt átélt élmények, a közös izgalmak nagyban befolyásolják az életre szóló barátságok tartósságát. Illetve nagyon fontos szempont, hogy ebben a korban ezekhez a kapcsolatokhoz még semmilyen érdek sem fűződik. Sokkal jobban el tudjuk fogadni és meg tudjuk tanulni kezelni egymást. Az örökre szóló barátságok pedig nagyobb eséllyel 16-28 év között jönnek létre.

Az okos emberekre jellemző leginkább, hogy míg nagyon gyorsan gondolkodnak, annál hanyagabb lehet a kézírásuk. Ugyanígy nagyon sokat elárul róluk például a lakásuk. Minél okosabb valaki, annál kevésbé figyel a környezetére, így inkább hanyagolja el azt. Nem véletlenül állítják, hogy a zsenik átlátnak a káoszon. Ha egy ember íróasztalán az ördög is el tudná a lábát törni, az nem biztos, hogy feltétlenül rossz jel. Egész egyszerűen ezen földi dolgok nem érdeklik. Ettől még lehet egy rendkívül intelligens és jó társaság valaki számára, csak meg kell tanulni együtt élni azzal, hogy sosem lesz rend nála.

Furcsa lehet, de az a helyzet, hogy az érzéseink nem befolyásolják azt, hogy hogyan kommunikálunk. Ellenben ennek a fordítottja a valós. Ha szeretnénk javítani a hangulatunkon, akkor az az egyszerű trükkje lehet ennek, hogy kezdjünk el pozitívan kommunikálni. Egy továbbfejlesztett változata ennek, ha egyszerűen a tükör elé állunk és mosolyt "erőltetünk" az arcunkra. Szinte hihetetlen, de működik. Ha nem hiszed, akkor feltétlenül próbáld ki!

Amennyiben szeretnéd tudni milyen egy ember valódi természete, akkor sosem azt kell figyelned, mennyire kedves és udvarias veled. Ahogya az ember a nála gyengébbekkel és alárendeltjeivel viselkedik, az valódi énjét és érzéseit mutatja. Tehát, ha tudni szeretnéd kivel is állsz szemben, akkor figyeld meg, hogyan kommunikál a pincérrel, a gyerekekkel és hogyan viselkedik az idős emberekkel, illetve az állatokkal.

A férfiak természetében is vannak olyan minták, melyekből bizonyos dolgokra következtethetünk. Például a férfiaknak nem biztos, hogy jobb a humoruk a nőknél. Egyszerűen csak őket nem érdekli, hogy szeretik-e a humorukat, vagy nem. A nőknek kétszer annyi fájdalomreceptoruk van, mint a férfiaknak. Az ő fájdalomtűrő képességük mégis nagyobb a férfiakénál. Ugyanilyen érdekesség, ha a szerelmed kezét fogod, akkor kevésbé érzed a fájdalmat és kevésbé aggódsz.

Végül, de nem utolsósorban, minél jobban szeretnénk másokat boldoggá tenni, nagy a valószínűsége, hogy annál magányosabbak maradunk. Azonban minél boldogabbak leszünk, annál kevesebb alvásra lesz szükségünk, és ennek ellenére jóval aktívabbá válhatunk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...