2019.01.13. 16:57:09 10833 303

Az elzáródott artéria 5 jele
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos nemcsak az időseknek kell gondolniuk az elzáródott erekre, meglepően korán, már a huszas években előfordulhat, hogy az artéria meszesedni kezd. Az elzáródott ér pedig nagyon veszélyes, akár stroke-hoz is vezethet.

Stroke - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stroke

Derék- és végtagfájdalom

Ha mozgás közben, akár egy szimpla séta közben fájni kezd a lábunk, vagy a derekunk, az annak is lehet az egyik jele, hogy nem jut elég vér a végtagjainkba. Izomfájdalom vagy görcs is jelentkezhet.

Mellkasi fájdalom

Ha fizikai terhelés hatására mellkasi fájdalmat, nyomást, zsibbadást esetleg égést érzünk, ez lehet annak a jele, hogy csökken a vér mennyisége, ami a szívhez tud áramolni. Ez akár a szívroham, stroke jele is lehet, tehát mindenképpen érdemes kivizsgáltatni, ha ilyesmit tapasztalunk.

Légzési nehézségek

Ha gyakran előfordul, hogy nehezebben veszed a levegőt, zilálsz egy-két lépcsőfoktól, egy kis sétától, vagy akár hosszasabb beszéd közben, az elzáródott erek egyik tünete is lehet. Egyéb betegségeknek, túlsúlynak, vagy akár vashiánynak is, de akár elzáródott artériának is, szóval oda kell rá figyelni.

Látás átmeneti elvesztése

Ha az egyik oldalon elzáródik egy szemhez futó ér, az átmeneti látásvesztést vagy homályos látást okozhat ugyanazon az oldalon. Ugyanez akár stroke jele is lehet, így vegyük nagyon komolyan, ha ezt tapasztaljuk, és irány a kórház!

Hideg kezek és lábak

Szintén a végtagokhoz szállított vér mennyisége és minősége miatt lehetnek hidegek a végtagok. Ha rossz a keringés, kevés a vér oxigénszintje, illetve ha elzáródott egy artéria, annak lehet ez a következménye.

Stroke: életet menthet ez a gyorsteszt

Forrás: brightside.me/inspiration-health/7-dangerous-signs-of-blocked-arteries-we-often-ignore-671810/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...