2015.09.05. 18:35:09 8727 240

Az első hét az iskolában, ha dalban mondanád el
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nehéz négy napon vagyunk túl, szülőként, gyermekként egyaránt. Aki most kezdte, annak azért, aki már többedik tanévkezdésén van túl, annak pedig azért volt izgalmas az elmúlt néhány reggel. Ha szülőként, netán gyerekként szeretnéd egy kis zenével, tánccal levezetni a feszültséget, akkor most figyelj!

Gyerekek az iskolában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek az iskolában

Vannak dalok, melyeknek szövege, néhány sora, vagy csak a címe szinte szóról szóra passzol az éppen aktuális élethelyzetünkhöz. Nekünk ezek jutottak az eszünkbe az első őszi hét megpróbáltatásairól.

Kovács Kati: Most kéne abbahagyni

Vajon szeptember 1-jén hány diáknak, esetleg tanárnak jutott eszébe a dal címében szereplő gondolat?:-)

Zalatnay Sarolta: Hol jár az eszem

A tudás, élmények megszerzése mellett van még egy nagyon szép dolog az iskolás években: az első, sokszor plátói diákszerelmek.

Demjén Ferenc: Iskolatáska

Mert mindenkinek volt egy Petije, és minden Petinek volt egy titkos szerelme, akit egész az iskoláig kísérhetett.:-)

Pharell Williams: Happy

Hiába volt eseménydús és kevésbé fárasztó az első iskolai hét (a koránkelést leszámítva, persze), azért pénteken mindenki egyszerűen csak boldogságot érez.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mindened a tészta? – Ezért jó/rossz, ha ezt fogyasztod

Lehet pizza, bukta, lehet káposztás cvekedli, lehet túrós tészta, spagetti, carbonara, neked mindegy is, a lényeg, hogy tészta legyen. Háziasszonyként is imádnivaló eledel, hiszen a tésztás ételek könnyen és gyorsan elkészíthetőek, így nem kell órákat a konyhában álldogálnod miattuk.