2015.10.05. 15:18:59 10800 335

Az egészséges gyógycsoki - végre megcsinálták!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár a csoki marketingjével soha nem volt gond (antioxidáns, boldogság hormon stb.), most végre megvan az az összetevő, amitől tényleg egészséges maradhat a csoki. Megmenekültünk!

Étcsoki | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Étcsoki | Fotó: 123rf.com

Egy amerikai csokigyár gyógynövényes technológiákban jártas kutatói fejlesztették ki azt a „gyógycsokoládét”, amelynél szerintük nincs egészségesebb. A csokoládé fő összetevője, a kakaó rendkívül egészséges, tele van antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal, amelyek mind jót tesznek az idegrendszernek, csökkentik a vérnyomást és a stroke kockázatát. A gond csak az, hogy a kakaó keserű. A gyártók így mindenféle trükköt alkalmaznak, hogy megédesítsék, ezzel viszont máris semlegesítik a pozitív egészséges hatásait.

Egy bostoni cég a probléma áthidalására egy dél-amerikai gyógyfüvet vetett be, amely képes elfedni a kakaó keserűségét. A végeredmény egy mindössze 35 százalékos cukor- és zsírtartalmú csokoládé. A cég a következő lépésben a 10 százalékot célozza meg. Azt állítják, hogy az egészségtelen összetevők kiiktatásával a csokoládét már akár orvosi ajánlásra is lehet fogyasztani.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...