2021.12.12. 14:00:19 7851 293

Az alvás igenis fontos! – 4+1 érv a megfelelő mennyiségű alvás mellett
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is hajlamos vagy bokros teendőid egy részét este, sőt, éjjel elvégezni? Mert olyankor nyugalom van, a család pihen, teljes a csend. Meg amúgy is ilyenkor van időd. Aztán ez a virrasztás szépen lassan szokássá válik, és már akkor is éjjel dolgozol, házimunkálkodsz, amikor minderre napközben is lenne időd.

Alvás problémák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alvás problémák

Ilyenkor észre sem veszed, hogy alvásod mennyisége a minimálisra csökkent, és csak a lenti tünetek mutatják: ideje változtatnod, és az éjszakai pihenést visszacsempészni az életedbe. Ha a következőket észleled magadon, nincs más teendőd, mint irány az ágy!

A legszembetűnőbb

Észrevetted magadon, hogy nehezen tudsz koncentrálni, elfelejtesz ezt-azt, sokszor gondolkoznod kell, mit is akartál mondani? Sőt, előfordul, hogy bizony szavak sem jutnak az eszedbe? Akkor ideje felülvizsgálnod az alvásmennyiségedet! Nagy valószínűséggel a több pihenés segíteni fog!

A bőrödön is tapasztalod

És ezt szó szerint értsd! A kevés alvás miatt kortizol, vagyis stresszhormon szabadul fel a szervezetünkben, ami miatt bőrünk veszíthet feszességéből. Megereszkedik, az öregedés folyamata pedig felgyorsul.

A ruhatáradnak is árt a kevés alvás

Bizony, a folyamatos alváshiány miatt jobban fogod kívánni a szénhidrátban és zsírban gazdag ételeket, így valószínűleg többet is fogsz belőlük fogyasztani. Ez aztán azt jelenti, hogy a kilók megindulnak rajtad felfelé, a ruháid pedig egyre nehezebben mennek majd fel rád.

Az egészséged látja kárát

Ha huzamosabb ideig keveset alszol, bizonyos betegségekre hajlamosabb lehetsz. Ilyenek a különböző szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, így a diabétesz is nagyobb eséllyel kopogtat. Ezen kívül a szívinfarktus, agyvérzés is gyakrabban előfordul, ha tartós alváshiány áll fenn.

Érzékenyebb vagy? Ne csodálkozz!

Észrevetted, hogy huzamosabb alvásmegvonás esetén érzékenyebb leszel bizonyos hangokra? Kevésbé tudod megkülönböztetni a fontos és a kevésbé fontos hanghatásokat? Ha igen, itt az ideje többet pihenni!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...