2020.01.02. 14:53:33 11411 381

Az 50 évnél idősebbek negyedének tragikusan alacsony a D-vitamin szintje!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre “divatosabbá” válik a köztudatban a D-vitamin és ez nagyon helyes. Ugyanis az alacsony D-vitamin szint (kisebb mint 15 ng/ml) szinte minden betegség kockázatát megnöveli, a daganatos megbetegedésekét, szív-érrendszeri betegségeket, magas vérnyomást, agyvérzést, meddőséget, asztmát, időskori macula degenerációt.

Természetes D-vitamin bevitel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Természetes D-vitamin bevitel

Ugyanakkor a D-vitamin jótékony hatású sclerosis multiplexben, a gyulladásos reumatológiai és egyéb autoimmun kórképekben szenvedők számára. Felnőtteknél a 2-es típusú cukorbetegség és túlsúly kialakulásának kockázatát is fokozza a D-vitamin hiánya.

Akiknek alacsonyabb a D-vitamin szintjük, kétszer nagyobb esélyük van depresszióra, és a figyelem, koncentrálóképesség is mintegy 60%-kal hanyatlik a felmérések szerint.

Mindehhez képest elég meglepő, hogy a dublini Trinity College kutatói szerint az 50 éveseknél idősebbek negyedét (26%) D-vitamin hiányosnak lehet tekinteni! A vizsgáltak több mint a felének is a szükségesnél alacsonyabb volt a D-vitamin szintje!

A tanulmányban kimutatták, hogy a legrosszabb helyzetben a nők, a dohányosok, az elhízottak, az ülő életmódot folytatók és a nagyon idősek (80 évnél idősebbek) vannak. Összesen 6004 brit állampolgárt vizsgáltak meg és az is érdekes volt, hogy a Nagy-Britannia északi részén élőkhöz képest a délieknél nagyobb volt az átlagos D-vitamint szint, valószínűleg, mert ott valamivel több a napos órák száma.

Az egyik szerző Dr. Niamh Aspell szerint még a D-vitamint tartalmazó táplálékkiegészítők sem sokat segítettek a kívánatos D-vitamin szint eléréséhez, és ezek használata is mindössze 4,4%. A megoldást az jelenthetné, ha hasonlóan Finnországhoz, a kiegészítők vitamin tartalmát, annak a koncentrációját megemelnék és ezt kötelezővé tennék a gyártók számára.

Forrás: medicalxpress.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...