2022.04.10. 17:51:20 9177 264

Áprilisban nyíló csodás virágok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Április a szerelem hónapja és nem csak a természet kedvelőinek. Ilyenkor fokozatosan melegebbek lesznek a nappalok, és szerencsére egyre több növény borul virágba. Imádjuk a látványát az éledező természetnek, és a szellő fújta virágzásnak indult növények illatát. Hoztunk négy olyan pompás virágot, amelyek illata határozottan a tavaszt, a megújulás időszakát jelentik.

Jácint - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jácint

A gyöngyvirág

A Convallaria majalis, más néven gyöngyvirág egy megunhatatlan kedvenc. Édes illata, könnyű termeszthetősége miatt a kertészeknek is nagy kedvence, és kevés olyan embert ismerünk, aki ne rajongana ezért a lenyűgözően illatos virágért. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a gyöngyvirág ma már védett növénynek minősül hazánkban. Bár a meleget jobban szereti, mint a hideget, ezért leginkább április végén kezd el virágozni. Azt tudtad, hogy a gyöngyvirágnak van a Convallaria majalis var. rosea fajtája is, ami pasztell rózsaszínű virágban pompázik?

A jácint

Okkal az egyik legismertebb növény a jácint. Bódító, elkápráztató és emellett rendkívül illatos is. Elmondható róla, hogy szinte minden kertben megtalálható. Vidéken például húsvétkor az egyik közkedvelt ajándékozásra szánt virág az éppen locsolásra érkezett férfiaknak. Többféle színben gyönyörködhetünk bennük. Leggyakrabban sötétkék, de lila, rózsaszín, fehér és bizony citromsárga színben is lehet velük találkozni.

Az ötlevelű akébia

Talán nem annyira ismert és sokaknak elég szokatlan megjelenésű is lehet az Akebia quinata, azaz az ötlevelű akébia. Azonban csokoládé színű virágai elhozzák számunkra a csokoládé és vanília illat egyvelegét. Nálunk kevésbé, de délebbre, a melegebb éghajlatú vidékeken még termést is hoz ez a fagytűrő gyönyörű kúszónövény.

A nárcisz

A kecsességről híres nárcisz fajtájából több, mint tízezer létezik. Színükben, formagazdaságukban szinte végtelen a „kínálat”. A fehérektől a sárgákig, a szimpláktól, a telt virágúakig számos változatban vannak jelen. Rossz hír, hogy lakásban nagyon hamar elhervadnak, de a kertbe kiültetve sokáig élvezhetjük az illatukat, és gyönyörködhetünk változatos színkavalkádukban.
„A tavasz kiszabadítja a virágokat, hogy színesre fessék a nevető földet.” – Reginald Heber

Forrás: hetszinvilag.hu/hónapok virágai

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...