2023.03.17. 13:55:44 7430 306

Ápold le a lábaid! – Praktikák bőrkeményedés, száraz sarok ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hamarosan itt a szandálszezon, úgyhogy érdemes némi figyelmet fordítani a télen cipőben, vastag zokniban melengetett/sanyargatott lábfejünkre. Keresd elő a pedikűrösöd telefonszámát, vagy kapard elő a jól bevált sarokpuhító, bőrkeményedés elleni csodarecepteket!

Formás lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Formás lábak

Ha mindez lehetetlen küldetésnek bizonyul, és nem is akarsz most szakemberhez fordulni emiatt, adunk Neked néhány sarokpuhító tippet, amit nagyon is érdemes lesz kipróbálni.

A mindenre is jó sütőpor

Finom kristályainak köszönhetően akár bőrradírként is használható. Keverj össze 2 evőkanál sütőport langyos vízzel és áztasd benne a lábaidat 10 percig. Ha megvagy, egy habkő segítségével távolítsd el az elhalt hámsejteket. Amellett, hogy újra puha lesz a sarkad, talpad bőre, ez a keverék visszaállítja a bőr egyensúlyát is.

Használd ki a savasságát!

A citromhéj csodákra képes, ha bőrkeményedésről van szó! Este tegyél egy-egy darabot a problémás területre, majd rögzítsd sebtapasz, vagy egy szorosabb zokni segítségével. Egy éjszakát pihenj így, majd másnap távolítsd el a citromhéjat és kend be kókuszzsírral a bőröd. A száraz terület újra pihe-puhává válik.

Nem csak fogyókúrázóknak!

Az almaecet igazi csodaszer lehet a fogyni vágyók számára. Ám akkor is segítségül hívhatod, ha a kellemetlen bőrkeményedés lenne a problémád. Lefekvés előtt egy vattapamacsot itass át almaecettel, majd alaposan töröld át vele a talpadat, sarkadat. Másnap valamilyen ápolókrémmel, vagy kókuszolajjal kend át a bőrt és már kész is a pihe-puha talp! Hatása hasonló, mint a citromnak. Segít helyreállítani a bőr pH-értékét, támogatja a gyógyulási folyamatokat és eltávolítja az elhalt hámsejteket.

A finom illatú kamilla!

A kamilla gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatását mindenképpen érdemes megpróbálni. Forrázz le egy nagyobb adag vízzel 2-3 teafiltert, majd hagyd egy kicsit hűlni. Áztasd ebben a lábadat körülbelül 15 percig, majd töröld szárazra a tappancsaidat és egy habkő segítségével távolítsd el a felesleges bőrt.

Mindennek az alapja

A hagyma egyike a természet egyik legismertebb gyógyítóinak, de azt biztos nem tudtad, hogy akár a sarok száraz bőrét is meggyógyítja. Ehhez vágj félbe egy hagymát, majd alaposan dörzsöld át vele a sarkad, talpad száraz bőrét. Ha lehet, este végezd a műveletet (még jobb, ha hétvégén), így egy éjszakát hagyd így állni a lábaidat. Húzz egy-egy zoknit a lábfejekre, hogy még intenzívebb legyen a hatás. Másnap alaposan mosd le „lábikat”, hogy a hagyma intenzív illata ne, vagy csak kevésbé érződjön.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...