2017.05.07. 08:40:57 7806 286

Anyák napjára szeretettel! – Mit tanultam a gyerekemtől az elmúlt 1 évben?:-)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Csak ülök, és várom, hogy jöjjön az ihlet. Hogy valami igazán szépet és különlegeset tudjak írni Anyák napjára. De csak nem jön az a múzsa, hogy homlokomra nyomjon egy nagy cuppanósat, én pedig betűt betű után, sort sor után kanyarítva megírjam, amit meg lehet az év egyik legszebb ünnepére.

Anyák napja - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anyák napja

Csak ülök, és gondolkozom. Aztán a másik szobából motoszkálást hallok. Még nem tudom eldönteni, hogy ez csak egy sima, egyszerű átfordulás, vagyis az ágy egyik végéből a másikba vándorol, miközben háromszor megpördül a saját „tengelye” körül és négyszer magára tekeri a takarót, vagy ezek az ébredés első jelei. Aztán egy határozott „Meme!” (ha türelmetlenebb, akkor „Mememe!”) - ami itt most annyit jelenthet, hogy „Jó reggelt! Felébredtem! Anya, gyere szórakoztass!”:-) – jelzi, hogy a gyermek bizony már felébredt, indulhat a nap.:-) Ami körülbelül így néz ki, már ami a sebességet illeti (ugye, nem kell mondanom, ki a Gyalogkakukk és ki a Farkas a mi napi „mesénkben”:-)):

Már este van, a végtelen energiával rendelkező közel 1 éves nagyfiú már az igazat álmát alussza az ágyában. Egy újabb izgalmas napon vagyunk túl, amikor megint csak sokat tanultunk. Igen, ő a nagyvilágról, nagyvilágtól és tőlem, én pedig Tőle. Mert valljuk be, mi anyukák is szinte minden nap tanulunk valami újat a gyerekünktől. Nincs ez másként nálunk sem, az elmúlt közel 1 évben én is rengeteg új információval lettem gazdagabb anyukaságomnak, vagyis a gyerkőcömnek köszönhetően. Íme, az én listám, a teljesség igénye nélkül. (Az Anyák napja egy nagyon is komoly ünnep, de ez a lista nem annyira.:-))

Mit tanultam a gyermekemtől az elmúlt 1 évben?

Hát én mondjuk azt, hogy…

  • … a türelem rózsát terem, vagyis esetünkben mondjuk gyors elalvást/az ebéd kulturált elfogyasztását (értsd: az étel a szájban landol, ott is marad, nem kerül sem a padlóra, sem a falra, sem a gyermek, sem anya arcára, hajára, fülébe, orrába stb.). Igen, előbb vagy utóbb. De inkább utóbb…:-)

  • … nem olyan rossz a híg sz*rban üldögélni!:-) Gondolom, azért sem, mert meleg. Az első pár hónapban nem egyszer fordult elő, hogy a pihenőszékben békésen szemlélődő Kiskrapek sunyin maga alá robbantott, ám ő ezzel mit sem törődve nézelődött tovább. Egészen addig, amíg a szemfüles, és tökélyre fejlesztett szaglású szülő gyanút nem fogott és ki nem emelte onnan. A székből… meg a kakibóll is.:-)

  • … teljesen felesleges volt mindennek külön nevet adni, mert a „dede”, „tiz”, „ett” tökéletesen használható minden tárgy, személy be- illetve megmutatására. Na, jó, azért egy mutatóujjacska is jól jön hozzá.:-)

  • … hogy a felnőtteknek bőven elég éjszakánként 4-5 órácskát aludni. Sőt, az is bőven belefér, ha néha 10-10 percekre, fél órácskákra megszakad az alvás folyamata. Eddig csak olvastam/hallottam róla, hogy lehet élni kevés alvással is, manapság már tapasztalom is.:-)

  • … hogy lehet ülve, állva, sőt, akár főzés közben is aludni. Méghozzá nagyon jókat!:-)

  • … hogy még/csak 5 perc alvás (igen, még mindig az alvás a téma:-)) is életmentő lehet!

  • … hogy párosával pisilni járni nem csak tinikorban buli!:-) Mióta a gyermek megindult, és mászva, totyogva fedezi fel újra és újra a lakás minden egyes zugát, követ, amerre csak tud. És a toalettre pont tud. Talán már nem is esne jól társaság nélkül! Tiszta szerencse, hogy (főleg a fent írt 3 pont miatt) nem pazarlom éjszakánként arra az időt, hogy felkeljek és meglátogassam a mellékhelyiséget – szerintem egyedül már oda sem találnék.:-) (A félreértések elkerülése végett: nem is kell miért felkelnem!)

  • … hogy a nap bármely szakában, legyen az reggel, délben, este, hajnalban, éjjel lehet olyan szerelmesen nézni valakire, hogy az illető elfeledje minden fáradtságát, fájdalmát, búját, baját és ugyanolyan édes pillantásokkal suttogja a másik fülébe: „Én is szeretlek!”.:-)

Szerző: ssz

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...