2017.11.05. 08:23:53 11864 366

Ananászos nosztalgia - Gyors gyümölcsös desszert fagyival
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába a hideg, a lassan beköszöntő tél, azért néha-néha nosztalgiával gondolunk vissza az elmúlt nyárra. Többek között a finomabbnál finomabb fagylaltok töltik el (furcsa módon:-)) melegséggel az ember szívét, ha elábrándozik a néhány héttel ezelőtti forróságról. Akkor most jó pár hónapra viszlát fagyi?

Érett ananász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Érett ananász

Akik szereti, annak igazán mindegy, milyen hónapot írunk, jöhet az a fagyi minden mennyiségben. Ha van hozzá valami finom gyümölcs, az még jobb. És ha az egészből egy gyors és finom desszert kerekedik ki, az egy egész jó dolog bír lenni egy nem túl barátságos idővel kecsegtető vasárnap délután.

Ananászos-kókuszos finomság citromfagyival

A desszert nevében nagyjából benne is van minden hozzávaló, de azért leírjuk, néhány dologgal kiegészítve, 2 fő részére:

  • 50-60 dkg ananász (körülbelül egy fél ananász)

  • 4 dkg cukor

  • 1 teáskanál étkezési keményítő

  • 1,5 dkg friss gyömbér

  • 1,5 dl frissen facsart narancslé

  • 2 teáskanál kókuszolaj

  • 4 gombóc citromfagylalt (de lehet több is, ízlés szerint)

Az ananászt hámozzuk meg, majd hosszában negyedeljük. Távolítsuk el a torzsáját, majd a negyedeket vágjuk vékony hasábokra. A cukrot egy edényben, közepes lángon karamellizáljuk. A gyömbért megpucoljuk és finomra reszeljük. Először a narancs levét öntjük a cukorhoz, majd a gyömbért, és erős lángon addig főzzük, amíg a karamell újra fel nem oldódik. A keményítőt kevés hideg vízben feloldjuk, majd a narancsos léhez öntjük és az egészet újra felforraljuk. Hozzátesszük az ananászt, és közepes lángon körülbelül 5 percig főzzük. Közben mehet bele a kókuszolaj, majd levesszük a tűzről, egy másik edénybe öntjük és hagyjuk hűlni. Ha már langyos, tányérokat készítünk elő és ráhalmozzuk a „szószos” ananászt. Ez mellé mehetnek a citromos gombócok és már kész is. Ízlés szerint némi kókuszchips szórható rá.

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.