2021.01.10. 14:29:52 8308 218

Amit edzés után ma megtehetsz, ne halaszd holnapra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Januárt írunk, és idén nem csak az újévi fogadalom betartása miatt fontos, hogy ne adjuk fel idő előtt diétánkat, vagy éppen a rendszeres heti sportot, hiszen egészségünk megőrzése most még fontosabb.

Edzés után - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Edzés után

A koronavírus-járvány miatt sokan választják az online edzések nyújtotta lehetőséget, és alakítják át otthonuk, nappalijuk egy kis szegletét edzőteremmé egy-egy órácskára. Esetleg a szabadban igyekeznek sétával, futással megőrizni kondijukat. Ami nagyon is fontos minden esetben: az edzés utáni levezetés.

Mit tegyél meg feltétlenül edzés után?

Hogy még hatékonyabb legyen az elvégzett edzés, ezekről semmiképpen ne feledkezz meg sport után:

-Egyél! Az elégetett kalóriákat pótolnunk kell, az izmoknak edzés után extra energiára van szükségük. Fontos, hogy ez (is) minőségi táplálék legyen, kerüljön bele szénhidrát és fehérje is.

-Igyál! Az edzés alatt is fontos a folyadékpótlás, ám utána mindenképpen ügyelj rá, hogy a testedből kiizzadt vizet pótold.

-Lazíts! Ahogy a bemelegítés az elején, úgy a nyújtás, lazítás is nagyon fontos az edzés végén. Így elkerülheted az esetleges sérüléseket, húzódásokat.

-Irány a zuhany! Edzés után így, vagy úgy, de (kellemesen) elfárad az ember. Frissítsd fel magad egy zuhannyal, és máris szebb színben látod a világot!

-Szép álmokat! Az edzés utáni regenerálódás egyik nagyon fontos eleme, hogy aludj, méghozzá a megfelelő mennyiségűt! Izmaidnak a megterhelés után pihenésre, feltöltődésre van szüksége, ahogyan Neked is.

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...