2016.08.12. 17:50:07 11237 238

Amit a „gumiról” tudni érdemes – Érdekes tények az óvszerről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokféle beceneve létezik. Ahogy rengetegféle fajtája is kapható már. Van, aki elviseli, egy szükséges rossznak tartja. Ám akad olyan is, aki viszont ki nem állhatja, és ha csak ez a védekezési mód lenne, talán szüzességi fogadalmat tett volna. Hiába, a gumióvszer senkit nem hagy hidegen…:-)

Óvszerek - így ne tároljuk őket! :) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Óvszerek - így ne tároljuk őket! :)

Akár szeretjük, akár nem, azért a vele kapcsolatos érdekes tényekre mindannyian kíváncsiak vagyunk.

A nagy áttörés

Mindent egy Charles Goodyear nevű úriembernek köszönhet a világ, aki 1839-ben fedezte fel, hogy a kaucsuk vulkanizálható. Ennek köszönhetően sikerült előállítani a víz-, hő- és hidegtűrő, szakadásbiztos gumit. 1855-ben aztán rájöttek, hogy mi mindenre jó még ez az anyag, és megszületett az első gumióvszer. 1870-től a 2 milliméteres vastagságú apró „zsákocska” gyártásába kezdtek.

Ki veszi?

Talán hihetetlen, mert az ember (lánya) első „ránézésre” azt gondolná, hogy ez bizony olyan férfidolog. Ám az eladott óvszerek 40 %-a női vásárlók kosarában landol.

Ahány fajta, annyi szokás?

Ezt nem tudjuk, de óvszer többféle anyagból is lehet. Mondjuk natúr kaucsukból, poliizoprénből, poliuretánból és polietilén. De készítenek báránybőrből, vagy speciálisan kezelt természetes bélből is. És a különféle ízesítésen, színen és felületen túl már van női változata is.

Ezért nem szeretik

Míg mások simán beillesztik az óvszer kicsomagolását, felhúzását a szerelmeskedés folyamatába, addig vannak, akik úgy vélik, sokat ront a párjukkal történő összebújás minőségén. A férfiak egy része azért kifogásolja, merthogy nem érez semmit partneréből gumival való szeretkezés közben.

Tedd hűvösre!

Állítólag a hűtőszekrényben sokáig eláll ez a kis „latexdarab”. Tedd hűvös és sötét helyre, hogy ne veszítsen a minőségéből.

Nem nagy kedvenc…

A világon a férfiak mindössze 5 %-a hajlandó felhúzni ezt bevetés előtt. Persze, ebben az 5 %-ban benne vannak a világnak azon részei, ahol nem is ismerik, esetleg nem is jutnak hozzá a kondomhoz. De azért ez a szám mégiscsak elkeserítően alacsony, ha azt nézzük, hogy ez az egyik legbiztosabb módja a nem kívánt terhesség és bizonyos nemi betegségek elkerülésének.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?