2017.03.04. 08:29:03 12339 327

Amiről nem lehet eleget beszélni – Tippek, hogy jól induljon a nap
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudom, ki hogy van vele, de hiába a március, meg a tavasz, nálunk még mindig nehezen indulnak a reggelek. Az óra csörgése, mint valami riasztó sziréna, úgy kelt álmunkból, és a felkelés után még hosszú percekig, vagy órákig nem térünk magunkhoz. Ha tehetnénk, egész nap az ágyban lustálkodnánk. Dehát nem tehetjük!

Vidám ébredés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vidám ébredés

Ugyan biztos sokunknak vannak már bevált reggeli ébresztő trükkjei, ám ezek egy idő után már nem használnak, frissíteni kell a repertoárt. Ha Nálad is ez a helyzet, vesd be a lenti trükkök valamelyikét!

Legyen nyugodt a reggeled!

Ennek egyik elengedhetetlen kelléke, hogy időben kelj, hogy legyen időd mindenre! Ha megszólal az ébresztőd, ne állítsd szundira még ötször egymás után, hanem pattanj ki az ágyból. Így lesz időd a reggeli készülődésre, ruha, frizura, smink. Jó esetben még a reggelit is megejtheted otthon. Ha ez nem jön össze, legalább egy csésze forró italt hörpölj fel nyugodtan, csendben, ráhangolódva a napra.

Éljen a frissesség!

Nem is élénkíthetne más kora reggel, mint egy kis hideg víz! Ugorj be a zuhany alá, és dobj egy üdítő hűvös fürdőt!:-) Arcmosáskor is inkább hideg vizet használj! Csak néhány csepp az arcodra, és máris frissen, fitten indul a nap!

Fel a fejjel!

A pesszimizmusnak reggel sincs semmi keresnivalója az életedben! Lehet, nehéz nap előtt állsz, és be kell fizetni a számlákat, a főnököd, kollégád elviselhetetlen, odakint megint zuhog, de próbálj meg a jó dolgokra koncentrálni! Mondjuk arra, hogy délután Te mész a gyerkőcért az oviba, suliba, és milyen jót beszélgettek majd hazafelé. Vagy gondolj a délutáni fitneszórádra, amit már annyira vársz! Esetleg arra, hogy este leadják a kedvenc filmedet a TV-ben, és talán még meg is tudod nézni!:-)

Lepd meg magad már reggel!

Motiváld magad a korai ébredés alkalmával. Hogy mi a számodra motiváló reggel, azt Te tudod! Egy bögre cappucino? Egy finom péksütemény? Reggeli játék a kutyával? Találj ki magadnak valamit, amitől biztos jókedved lesz egész nap!

Az a fránya vekker!

Valószínűleg Te is riadtál már föl a legszebb álmodból a vekker „sikítására”. Hát, így mégis hogy indulhatna jól a reggel? Válassz inkább egy kellemes dallamot a telefonodról, aminek akár a hangerejét is szabályozhatod (vagyis a dallam egyre erősödik)! Vagy ébredj a rádióra! Lehet, a reggeli műsor vidám műsorvezetői hozzásegítenek a jókedvű ébredéshez. De az sem baj, ha véletlenül az egyik kedvenc dalod ébreszt majd!:-)

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...