2019.11.11. 15:07:52 8433 303

Amikor felmentést adhatsz magadnak! – Ekkor érdemes kerülni a sportot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Manapság szinte minden arról szól – nagyon is helyesen – hogy a napi, heti rendszeres mozgás milyen egészséges és fontos testi, lelki harmóniánk megőrzése céljából. Ám vannak olyan élethelyzetek, szituációk, amikor inkább kerüljünk mindenféle mozgásos tevékenységet.

Sport - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sport

Vagy a mi, vagy valaki „más” egészsége kerülhet veszélybe, ha magunkra erőltetjük a napi, heti rendszerességgel végzett edzésünket. Lássuk, mikor érdemes inkább felmentés adni magunknak „tornából”.

Ha már duplán vagyunk:-)

Ha éppen kisbabát várunk, és mondjuk az első három hónap émelygős, fáradékonyabb szakaszát éljük, valószínűleg nem is nagyon kívánunk semmilyen mozgásfajtát. Ha nem esik jól, ne is erőltessük! Természetesen, később, ha már erőre kaptunk, jöhet egy kis mozgás, de a megerőltető (nagy súlyokkal végzett edzés), esetleg eséssel járó (sí, lovaglás) sportok helyett válasszunk inkább a nyugisabb (séta, úszás, jóga) mozgásformák közül. Ami nagyon fontos, hogy orvosunkkal mindenképpen egyeztessünk és csakis az ő jóváhagyásával álljunk neki mozogni!

Ha gyötör a láz

Lázas, beteg állapotban semmiképpen nem érdemes nekiállnunk sportolni. Egyrészt nem is lenne olyan hatékony az edzés, másrészt, ha amúgy is lázasak vagyunk, egy ilyen helyzetben történő kiizzadás nem biztos, hogy a legjobb dolog, ami történhet velünk. Másrészt, például edzőtársainknak sem teszünk jót, ha odavisszük a bacijainkat!:-) Pihenj inkább ilyenkor, hogy minél előbb meggyógyulj, regenerálódj!

Ha itt vannak a nehéz napok

Az enyhébb vérzéssel járó menstruációs napokon természetesen nem tilos a sport, sőt! Az enyhébb görcsöket még enyhítheti is a mozgás! Ám erősebb vérzésnél, nagyobb görcsök esetén akár ronthat is a helyzeten! De javítani biztos nem fog! Adj magadnak ilyenkor néhány nap pihenőt!

Ha kevés volt az alvás

Hozzáértők, szakértők tanácsa is az, ha kialvatlan, fáradt vagy, inkább pihenj és ne erőltesd a mozgást! Ilyenkor az edzés sem olyan hatékony, a pihenéssel sokkal többet érsz!

Forrás: wellandfit.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...