2023.04.15. 12:15:13 6444 263

Amikor a láb orvosért kiált
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szép női láb nem csak a látványával hódít. Nyáron a legjobb érzés rövidnadrágban vagy miniszoknyában sétálni a strandon, könnyedén és fesztelenül. Azonban, ha nem vagyunk teljesen egészségesek, az nem csak a közérzetünkön érezhető, hanem a lábunkon is meglátszik. Érdemes ezekre az apró jelekre odafigyelnünk, hogy megelőzzük a nagyobb bajt.

Megdagadt lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megdagadt lábak

A cukorbetegség például gyakran lábproblémákat okoz. Ilyenkor csökkenhet a lábban a vérkeringés, ami ér problémákhoz vezethet. Érdemes mielőbbi vizsgálatokat végeztetni, hogy kordában tudjuk tartani a betegséget!

A láb és a lábfej dagadása abból is adódhat, hogy sokat állunk, járunk, főleg nyáron. Azonban ez a testünkben felgyülemlett folyadék jele is lehet, ami szív- vagy vese problémára utalhat. Lehetnek gondok ebben az esetben az érrendszerünkkel is. Ha nem megfelelő a vérkeringés, a lábban kezd el a vér pangani. Nyirokrendszer vagy májműködési rendellenességre is figyelmeztethetnek a jelek. A nyirokrendszer is felel a megfelelő folyadék áramoltatásáért.

A máj nem megfelelő működése esetén pedig azt jelentheti, hogy az nem képes elegendő vérfehérje előállítására. A kék vagy lilás lábfej elszíneződés a hideg végtagok esetében télen fordulhat elő. Azonban ha melegben, nyáron észlelünk ilyesmit, az cianózist jelenthet, vagyis elzáródnak a vérerek. Lábujjak fájdalmas duzzanata hirtelen alakulhat ki és néhány órán keresztül, esetleg napokig észlelhetjük. Érdemes ezzel a problémával azonnal orvoshoz fordulni. Előfordulhat, hogy ez baktérium okozta szívfertőzés, ami időben kezelhető antibiotikumokkal.

Ütés nélküli, megmagyarázhatatlan foltok és zúzódások. Előfordulhat, hogy az ember jól odavágja magát az asztal sarkába. Erre az eseményre szinte biztos, hogy napokig emlékezni fog, már csak azért is, mert rendesen sajog is az ütés helye. Ha azonban ilyen ütés nélkül jelennek meg a lábunkon az ütéshez hasonló lilás foltok, akkor el kell kezdeni gyanakodni, hogy itt valami nincs rendben. Májbetegségre, autoimmun betegségre, érgyulladásra, vagy hemarthrosisra utalhatnak ezek a tünetek.

Piros kiütések is akkor jelenhetnek meg a lábunkon, ha érgyulladás vagy autoimmun betegség fenyeget bennünket.

A hajszálerek okozta megbetegedésekkel és tüneteikkel szinte mindenki küzd. Terhesség alatt, elhízás, vagy kevés testmozgás miatt alakul ki. Ilyenkor a vénák megduzzadnak, megcsavarodnak, és sokszor, főleg nyáron, melegben, kellemetlen fájdalmat okoznak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...