2023.03.21. 09:15:00 5606 215

Amiért az anyaság előny a munkaerőpiacon: Hangsúlyozd ezeket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden nő rémálma az első olyan állásinterjú, amelyre kisgyermeke születése után kerül sor. Ez nem is csoda, hiszen rengeteg előítélettel kell szembenéznie azoknak a munkavállalóknak, akik gyermekszülés után szeretnének visszatérni a „régi” kerékvágásba. De a hátrányból előnyt is kovácsolhatnánk!

Anyaság és karrier - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anyaság és karrier

Nem vitatkozhatunk azzal a ténnyel, hogy a közösségbe bekerülő kisgyermekek sokszor lesznek betegek addig, amíg immunrendszerük kellőképpen meg nem erősödik. Ezen az időszakon túl kell esni, mese nincs. De, hogy addig se kopjon fel az állunk, erősítsünk rá azon új képességeinkre, amelyet a gyermekvállalás révén sikerült megtapasztalni!

Empátia

Több olyan ágazat is van, ahol sokkal nagyobb szükség van arra, hogy empatikus képességeid a lehető leginkább megnyilvánuljanak, ezek jellemzően az emberek jólétével foglalkoznak. Amennyiben ilyen állást szeretnél elnyerni, hozz fel példákat olyan esetekről, amikor empátia révén sikerült rendezned az adott helyzetet.

Kommunikációs képességek

Munkakörödben szükség van a hatékony kommunikációra? Máris nyerő vagy! Aki szót tud érteni egy akaratos 2 évessel, annak a legkeményebb ügyfél sem jelent akadályt: az egyezkedésben a figyelmes hallgatásban szerzett tapasztalatod is segíteni fog.

Terhelhetőség

Az állásinterjú könnyen fordulhat kellemetlen élménnyé, ha az interjúztató személy elfelejti, mit illik megkérdezni és mit nem, de emiatt ne te érezd magad rosszul! Vágj vissza kedvesen mosolyogva: Az évek óta tartó 22 órás műszakod alatt is határidőre és sikeresen teljesítettél!

Priorizálási képesség

Ki lenne jobb szervező egy többgyermekes édesanyánál? A gyerekek biztonságban fejlődnek, miközben a ház sem szalad (mindig), és te is adsz magadra meg emberi kapcsolataidra mindeközben. Pont az ilyen varázslatos képességeidre lesz szükséged a régi-új munkahelyeden, csak ne félj ezeket megmutatni!

+1 Végtelen türelem

A gyerekekhez és a velük való történésekhez bizony hatalmas türelem szükségeltetik. A türelmesség rengeteg pozíció ellátásakor előnyös tulajdonság, ami révén a munkahelyi stressz szintje is csökkenthető. Ki másnak lenne nagyobb türelme, mint aki túlélt már egy „miért-korszakot”?

Természetes, hogy a gyermekneveléssel töltött hónapok vagy évek alatt voltak olyan (szakmai) változások, amelyeket most pótolnod kell, de ezek miatt ne legyél kevésbé magabiztos! Látod, mennyi mindent sikerült fejlesztened tudattalanul magadon, és ezek a képességek a munkahelyeden is előnyödre válnak majd, csak tanuld meg jól kamatoztatni ezeket!

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...