2021.03.13. 14:00:00 9649 286

Aludj jól! A Feng shui segít
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rend, a rendezett környezet az alaphangulatunkat is erősen befolyásolja, ám talán nem is gondolnánk, hogy mekkora hatással van az alvásunkra. És ha a jó alváshoz nem látszik elégnek egyszerűen rendet tartani, engedjük be a pozitív energiákat a feng shui elvei alapján.

Alvás és ébredés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alvás és ébredés

A kínai kultúra számos problémára megoldásként használja a harmóniát, az energiák megfelelő áramlását, ehhez pedig a helyiségek átrendezését. A távol keleti elképzelések szerint, a feng shui berendezés javíthatja az egészségünket, a párkapcsolatunkat, de akár az alvásminőségünket is. Veszíteni valónk nincs, próbáljuk ki!

Távol a bejárattól

Az ágyunk pozíciója a feng shui szabályai alapján igen fontos. Ahhoz, hogy megfelelő energiák áramolhassanak, nem jó, ha a matrac pusztán a földön van, legyen a padló és a matrac között hely. Az ágy legyen stabil, masszív, hogy biztonságban és kényelemben érezhessük magunkat még a legvadabb álmaink forgolódása közben is. Az ágy vége ne nézzen az ajtóra, és lehetőleg alvóhelyünk legyen a lehető legmesszebb az ajtótól. A hálószobánk pedig, ha megoldható, vizes helyiséggel ne közösködjön egy falán sem.

A könyvnek itt nincs helye

A munkát, és mindent, ami munkához kapcsolódik, a könyveket, olvasmányokat tartsuk a hálószobán kívül. A tudatunk így hatékonyabban szakadhat el a hétköznapi dolgokról és kapcsolhat át tényleges pihenésre.

Törekedj a szimmetriára!

A harmónia megteremtésének egyik legegyértelműbb alapja a szimmetria. A személyes tárgyainkkal, a kisebb hálószobai bútorokkal, például éjjeliszekrénnyel, könnyen nyugalmat teremthetünk az elménkben a tükrös elrendezéssel.

Nem csak a pozíciók, de a színek is sokat nyomnak a latban!

A hálószobában különösen fontos, hogy nyugtató, energizáló színeket használjunk. Ezek a pihenés elősegítéséhez lehetnek alapvetően semleges árnyalatok, amit egy-két karakteresebb színnel egészítünk ki. Világos, meleg árnyalatok segítenek az ellazulásban, a stressz elengedésében, míg a dinamikus színek, mint a piros, vörös, narancssárga, inkább izgató hatással bírnak.

A rend a kulcs

A kupi mindig tudatalatti stresszt, belső feszültséget szül, blokkolja a pozitív energiák áramlását a feng shui szerint. Ugyanilyen hatással van ránk az is, ha nem kívánt dolgokat tárolunk – hogy egy klasszikust említsünk, például az ágy alatt-, így „fekve a problémákon”.

Forrás: www.otthonokesmegoldasok.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...