2019.12.11. 16:26:16 13975 359

Almás pite az alma reszelése nélkül? Itt a recept hozzá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amerikai pite ide vagy oda, azért mi a tejfeles-zsíros tésztájú almás pitét kedveljük a legjobban! Még szerencse, hogy kaptunk hozzá egy szuper receptet olvasónktól, amihez nem kell lereszelni az almát! Teszteljétek ti is!

Almás pite - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Almás pite

Almás pite Balog Györgyné konyhájából

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, vagy zsír, 1 db tojás, 1 dl tejfel,kávéskanálnyi rum,1/4 citromhéj,csipetnyi só, 5 dkg morzsa,16 dkg cukor, kevés fahéj, 1 kg alma

Elkészítés: A lisztből a vajból a porcukorból a tojássárgájából a rummal, tejfellel, a csipetnyi sóval és citromhéjjal omlós tésztát gyúrunk és éjjelre hideg helyre tesszük!

Másnap a tésztát ceruzavastagságúra nyújtjuk, tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, majd elősütjük, hogy kissé szikkadt legyen. Kivéve a sütőből kevés morzsával meghintjük és rátesszük a karikára szeletelt almát, fahéjas cukorral megszórjuk. A tészta másik felét szintén kinyújtjuk vékonyra, és befedjük vele az almát, tojással bekenjük villával megszurkáljuk és mérsékelt tűznél megsütjük. A sütőből kivéve szikkadni hagyjuk csak azután szeleteljük Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...