2022.01.06. 17:20:00 11836 327

Almaecetes gumicukor, az egészséges nassolnivaló
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár az almaecet fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, a kellemetlen íze miatt nem használjuk előszeretettel. Azonban az almaecetet lehetne kreatívabban is fogyasztani, mint önmagában például ízesítve, a gumimacis gumicukrokhoz hasonlóan.

Egy üveg almaecet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy üveg almaecet

Az almaecetes gumicukor receptje nagyon egyszerű, mindenki által hamar elkészíthető, ráadásul mindössze csak 4 összetevőt tartalmaz. Másik fő összetevője, a zselatin is számos pozitív hatással lehet szervezetünkre, így duplán megéri rászánni magunkat az elkészítésére.

Az almaecet lehetséges egészségügyi előnyei:

  • Szabályozhatja a vércukorszintet
  • Csökkentheti a koleszterinszintet és a szívbetegségek kockázatát
  • Elpusztíthatja a káros baktériumokat
  • Fokozhatja az emésztőrendszer egészségét
  • Segíthet a fogyásban és a hasi zsír lebontásában

A zselatin lehetséges egészségügyi előnyei:

  • Javíthatja a bélrendszer egészségét és az emésztést
  • Ízületvédő hatásának köszönhetően csökkentheti az ízületi fájdalmakat
  • Javíthatja a kognitív képességeket és a hangulatunkat
  • Javíthatja a bőr egészségét
  • Hozzájárulhat az erős csontozathoz
  • Javíthatja az alvás minőségét

Almaecetes gumicukor

Hozzávalók:

1 és fél csésze bio almalé (hozzáadott cukortól mentes)
Fél csésze almaecet
Fél csésze víz
5 ek. zselatin por

Elkészítése:

Keverjük össze az almaecettel az almalevet és a vizet egy nagyobb serpenyőben, ezután szórjuk rá a folyadékra a zselatint és keverjük 2 percen át.

Kapcsoljuk fel a hőt közepes fokozatra, és keverjük a zselatinos keveréket - fakanállal - 5 percig, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik.

Végül a zselatinos folyadékot szilikon formákba öntjük, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Bármilyen formát használhatunk, legyen az akár desszertekhez való szilikon forma vagy jégkocka készítő tálca.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?